Hotel Indigo Savannah Historic District

Lär dig hur Cvent Supplier Network fungerar
West Bay Street Savann, GA 31401-1110

Kampanjer

2X Points with IHG Business Rewards

2024-03-15 – 2024-11-30

Behovsdatum

  • 2025-01-012025-01-02
  • 2025-01-052025-01-09
  • 2025-01-122025-01-16

Betyg

AAA
3
Forbes Travel Guide
3

Bekvämligheter

Rumsfunktioner och gästservice

  • Bagageförvaring
  • Concierge-tjänster
  • Internet
  • Rumsservice
  • Röstbrevlåda
  • Samtal (avgiftsfria)
  • Samtal (lokala)
  • Tvättservice
  • Utsikt (hav eller vatten)
  • Utsikt (urban)

Faciliteter

  • Catering på plats
  • Djurvänlig
  • Handikappanpassat
  • Längre vistelse
  • Restaurang på plats
  • Säkerhet på plats
  • Utrymme (halvprivat)
  • Utrymme (privat)
  • Utrymme (utomhus)

Företagstjänster

  • AV-funktioner
  • Företagscenter
  • Videokonferens
  • VIP-tjänster

AV-funktioner

  • AV-personal på plats
  • AV-utrustning
  • Höghastighetsinternet

Fritidsaktiviteter

  • Gym

Anläggningens handikappanpassning

  • Buss
  • Flygplatsservice
  • Taxi

Utrustning

  • Bärbara värmare
  • Dansgolv
  • Scen

Avstånd från flygplats

  • 10.5 mi. från anläggningen

Parkering

  • Fri parkering
  • Betjänad parkering45,00 US$ / dag

Hotel Indigo Savannah Historic District mötesutrymme

Totalt mötesutrymme5 879 kv. fot
Mötesrum6
Största rum1 805 kv. fot
Andra största rummet1 508 kv. fot
Utrymme (privat)4 195 kv. fot
Utrymme (halvprivat)1 805 kv. fot
Utrymme (utomhus)500 kv. fot
Utställningsutrymme2 000 kv. fot
Filter

Gästrum

Totalt antal gästrum252
Enkel (1 säng)40
Dubbel (2 sängar)155
Sviter57
Pris för enkelrum (1 säng)129,00 US$ – 319,00 US$
Pris för dubbelrum (2 sängar)129,00 US$ – 319,00 US$
Skattesats9%
Beläggningsgrad6%

Lokala sevärdheter

Stadens marknad

Shopping
1 block bort
Bara ett stenkast från Hotel Indigo Savannah Historic District hittar du City Market, Art & Soul of Savannah. City Market har etablerat sig som en destination för underhållning, matsal, konst och detaljhandel i centrala Savannah. City Market är en ankarattraktion som lockar både resenärer och Savannah-invånare, utvecklaren emulerade sitt framgångsrika Torpedo Factory-projekt i Alexandria, Virginia och etablerade Art Center på City Market. Denna grupp av arbetande konstnärers studior upptar cirka 19 000 kvadratmeter utrymme och förbättrar miljön där andra hyresgäster på City Market etablerar och driver framgångsrika butiker, affärer och restauranger.

Savannah College of Art & Design

Universitet
1 block bort
Savannah College of Art and Design arbetar med staden Savannah för att bevara sitt arkitektoniska arv för att inkludera restaurering av byggnader för användning som högskolefaciliteter, för vilket det har erkänts av American Institute of Architects, National Trust for Historic Preservation, Historic Savannah Foundation och Victorian Society of America. Högskolans campus inkluderar 67 byggnader i hela nätet och parksystemet i centrala Savannah. Många byggnader ligger på den berömda 21 torg i gamla stan som är lastade med monument, levande ekar och en sydgotisk känsla. SCAD finns för att förbereda begåvade studenter för professionella karriärer, betonar lärande genom individuell uppmärksamhet i en positivt orienterad universitetsmiljö.

River Street

Historiska landmärken
1 block bort
Beläget mittemot Hotel Indigo Savannah Historic District. River Street är en glittrande, mångfacetterad pärla längs den breda Savannah River. River Street är värd för otaliga evenemang under hela året. De århundrade gamla byggnaderna, en gång bomullslager, har omvandlats till antikaffärer, distinkta butiker, spektakulära gallerier, pittoreska bryggpubar, fantastiska restauranger, unika nattklubbar, eleganta värdshus och hotell. Bustling med välkomnande gästfrihet, det är också platsen att se Savannah från floden som fick henne genom att ta en kryssning eller titta på fartyg från hela världen segla in i en av de mest trafikerade hamnarna i Amerika.

Savannah International Handel & Kongresscenter

Kongresscenter
3 mi. bort
Savannah International Trade & Convention Center är ett utmärkt funktionellt, arkitektoniskt fantastisk 330 000 sq. ft glänsande vattnet komplex med spektakulär utsikt över Savannah och dess ständigt föränderliga riverfront. Hotel Indigo ligger 3 minuters färjetur till Savannah International Trade & Convention Center.

Ellis torg

Park
1 block bort
Hotel Indigo Savannah har utsikt över det livliga Ellis Square. Ellis Square är en av de stora berättelserna om bevarande- och restaureringsinsatsen i Savannah. För inte så många år sedan, Ellis Square var ett parkeringsgarage. Parkeringsområdet revs så småningom och ersattes med torget vi ser idag. Det råder ingen tvekan om att Ellis Square är det mest populära torget i Savannah, för både lokalbefolkningen och turister. Ellis Square är en livlig plats. Med City Market precis utanför dörren, många väljer Ellis Square som en plats att koppla av och njuta av södra solen.

Jepson Center

Museum
3 blocks bort
Hängiven till samtida konst och roterande utställningar, det slående vackra Jepson Center länkar Telfairs framtid med sitt förflutna, förenar museets tre distinkta platser. Byggnaden, ritad av Moshe Safdie och öppnades för allmänheten 2006, har över 7 500 kvadratmeter galleri utrymme för stora resande utställningar av samtida konst och installationer av verk från den permanenta samlingen. Utbildningsprogrammering sker i 220-sits auditorium, community gallery, utbildningsstudior och Artzeum-ett unikt, 3 500 kvadratmeter interaktivt galleri för barn och familjer. Jepson Center är hem för Telfair"s Kirk Varnedoe Collection, en hörnsten i museets samtida innehav. Sammansatt för att hedra den sena Savannah-indianen, lärd person, och MoMA-kurator Kirk Varnedoe, samlingen innehåller verk på papper av några av de mest centrala artisterna under de senaste femtio åren, inklusive Jasper Johns, Chuck Close, Roy Lichtenstein, Jeff Koons, Robert Rauschenberg, Frank Stella, och Richard Avedon. Museets mångsidiga samtida samling innehåller också viktiga verk av William Christenberry, Helen Levitt, Sam Gilliam, James Brooks, och många anmärkningsvärda Georgia-artister. Jepson är också hem för den ursprungliga ikoniska Bird Girl-statyn, berömd på Jack Leigh-fotografiet på omslaget till Midnight in the Garden of Good and Evil.
York Street
Savann, GA, US 31401

Forsyth Park

Park
1 mi. bort
Forsyth Park är den största parken i det historiska distriktet Savannah Georgia. Parken täcker 30 tunnland mark strax söder om Gaston Street och norr om Park Avenue. Den östra gränsen till Forsyth Park är Drayton Street och i väster ligger Whitaker. För lokalbefolkningen och turister, Forsyth Park är ett nav för social interaktion. Konserter, rekreationssporter, folk tittar på, solbad, läsning, avkopplande... kan alla ses på gång i Forsyth Park beroende på när du är där. På lördagar finns det en stor bondemarknad som äger rum i Forsyth Park. Om du ska besöka det historiska distriktet Savannah, se till att planera en timme för att gå över till Forsyth Park och kolla in den.

Telfair-akademin

Museum
2 blocks bort
121 Barnard St. Savannah, GA 31401 Telfair Academy är designad av det brittiska arkitektoniska underbarnet William Jay i neoklassisk Regency-stil och är en före detta herrgård byggd 1818-1819 för Alexander Telfair, son till revolutionskrigets patriot och Georgiens guvernör Edward Telfair. I 1875, Alexanders syster Mary — arvtagare till familjen förmögenhet och sista att bära Telfair namn — testamenterade huset och dess inredning till Georgia Historical Society öppnas som ett museum. Efter betydande renovering av den tyskfödda arkitekten Detlef Lienau, vars anpassningar inkluderade tillägget av skulpturgalleriet och Rotunda, öppnade byggnaden för allmänheten 1886 som Telfair Academy of Arts and Sciences. Telfair Academy innehåller två rum och hus från 1800-talet- och 1900-talets amerikanska och europeiska konst från museets permanenta samling inklusive målningar, fungerar på papper, skulptur, och dekorativ konst. Höjdpunkter inkluderar fina exempel på amerikansk impressionism och Ashcan School Realism, med stora målningar av Childe Hassam, Frederick Frieseke, Gari Melchers, Robert Henri, George Bellows, och George Luks.
121 Barnard Street
Savann, GA, US 31401

Mer

Hotel Indigo Savannah Historic District är det uppfriskande unika boutiquehotellvalet som inspirerar till kreativitet och upptäckt. Genom kunskapen och kreativiteten hos våra stadsvärdar, distinkt och livlig design inspirerad av Savannahs unika kultur och karaktär, och lokalt utformad mat och dryck, Vi erbjuder en icke-prototypisk hotellupplevelse som gäster och lokalbefolkningen har kallat, ”färsk, samtida, lättillgänglig och överraskande oväntad ”Hotel Indigo Savannah kommer att innehålla 252 rum och lyxiga sviter med plysch sängkläder, flexibla arbetsutrymmen, trägolv, mysiga mattor och stadsdel väggmålningar från lokala konstnärer. Vi är inte det typiska möteshotellet. Hotel Indigo har flexibla samlings- och evenemangsutrymmen som tillför lokal färg och karaktär med funktionella element och personlig service för att skapa en intim atmosfär som främjar kreativitet och samarbete för grupper. Med mer än 6 000 kvadratmeter mötes- och evenemangsutrymme kan vi bekvämt vara värd för grupper med upp till 200 gäster. Hotel Indigo har Five Oaks Restaurant & Taproom med en meny som fokuserar på lokala råvaror och säsongsbetonade råvaror, från kaffe och hantverkscocktails, till färskt bröd och hantverksostar. Alla serveras i ett elegant utrymme som gäster och grannar kan njuta av tillsammans. Smutta på en av våra signaturcocktails och njut av en livlig konversation med resenärer och lokalbefolkningen medan du kopplar av på vår uteplats med utsikt över City Market och det dansande vattnet på Ellis Square. När du bor hos oss bor du inte bara någonstans, du bor någonstans - inom en livlig gemenskap, i ett unikt boutiquehotell som kombinerar autentiska lokala upplevelser, modern design och intim service. Du kommer att fånga gäster och grannar som hänger i våra barer, få bra råd från våra teammedlemmar om vad du kan se och göra i Savannah, och bli uppdaterad av hur avslappnad och inbjudande allt känns. .

Säsong

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Högsäsong
Oct 1 – Nov 6
Mar 1 – Jul 31
Normalsäsong
Nov 7 – Dec 4
Sep 1 – Sep 30
Lågsäsong
Dec 5 – Dec 31
Aug 1 – Aug 31
Jan 1 – Feb 28

Avbeställningspolicy

Vänligen fråga om regler för gruppavbokning.

Anläggningens begränsningar

$6 Fast lokal skatt per natt, per rum

Mer information

Helt nytt boutiquehotell med utsikt över River Street, Ellis Square & City Market 252 rum med 57 lyxiga sviter Five Oaks Restaurant & Taproom Gratis trådlöst internet på rummen Gratis gym Gratis businesscenter och affärsservice Concierge för att hjälpa till med dina aktiviteter utanför webbplatsen Rumsservice Flexibelt mötesutrymme Catering på plats med säsongsbetonade och lokala menyalternativ Bemannad parkering tillgänglig på $34.00 per natt