Crowne Plaza Milan - Linate

Lär dig hur Cvent Supplier Network fungerar
Via K. Adenauer 3 San Donato San Donato Milanese 20097

Kampanjer

2X Points with IHG Business Rewards

2024-03-15 – 2024-11-30

Betyg

Italia Hotel Classification
4

Anläggningens höjdpunkter

Bekvämligheter

Rumsfunktioner och gästservice

  • Bagageförvaring
  • Concierge-tjänster
  • Internet
  • Rumsservice
  • Tvättservice

Faciliteter

  • Catering på plats
  • Djurvänlig
  • Handikappanpassat
  • Restaurang på plats
  • Säkerhet på plats

Företagstjänster

  • AV-funktioner
  • Företagscenter
  • Videokonferens

AV-funktioner

  • AV-utrustning
  • Höghastighetsinternet (300Mbps)

Anläggningens handikappanpassning

  • Buss
  • Flygplatsservice
  • Taxi
  • Tunnelbana
  • Tåg

Utrustning

  • Piano
  • Scen

Avstånd från flygplats

  • 4.35 mi. från anläggningen

Parkering

  • Fri parkering
  • Betald parkering7,00 € / dag
  • Gatuparkering
  • Bussparkering

Crowne Plaza Milan - Linate mötesutrymme

Totalt mötesutrymme37 674 kv. fot
Mötesrum14
Största rum24 757 kv. fot
Andra största rummet13 692 kv. fot
Utställningsutrymme24 757 kv. fot
Filter

Gästrum

Totalt antal gästrum436
Dubbel (2 sängar)380
Sviter26

Lokala sevärdheter

SCALO MILANO UTLOPP & MER

Shopping
12 km bort
Upptäck alla butiker som gör Scalo Milano Outlet & More en unik destination för din shopping. Du hittar öppettider, kontakter, varje butiksplats och alla detaljer, inte bara om butikerna för de mest kända varumärkena, från mode till accessoarer, från kosmetika till sport, utan också om restauranger, kaféer och showrum för de bästa möbler och designmärken
Via Milano 5
LOKALISERA DI TRIULZI, IT 202085

Teatro alla Scala

Teater
12 km bort
Från askan av hertigteatern uppstod den berömda alla Scala Opera på uppdrag av kejsarinnan Maria Theresa av Österrike och invigdes den 3 augusti 1778. Namnet härstammar från platsen där teatern byggdes, nämligen kyrkan Santa Maria alla Scala, som stod här. Plats för den italienska operan, ser la Scala utföra under åren mästare och viktiga artister: från Rossini till Donizetti, Bellini till Verdi. Ombyggd efter bombningen 1943, invigdes för andra gången 1946 med en konsert dirigerad av Arturo Toscanini, tidigare konstnärlig ledare. Sedan 1951, av Victor De Sabata, konstnärlig ledare vid den tiden, öppnar säsongen av La Scala den 7 december, Saint Ambroses dag, Milanos skyddshelgon. Mellan januari 2002 och december 2004 tacklar stegen den djupare historiska byggnadsrestaureringen och moderniseringen av scenen, sedan slutet av andra världskriget. Den 7 december 2004 inviger Riccardo Muti la Scala med Salieris ”Europa Riconosciuta” återställd, det verk som han döpte 1778.

Katedralen i Milano

Historiska landmärken
8 km bort
Duomo i Milano är den största och mest komplexa gotiska byggnaden i Italien, gjord av vit rosémarmor. Den har en längd på 157 meter och täcker en yta på 11 700 kvadratmeter. Den större spiran når en höjd av 108,5 meter och på toppen av den senare placeras i oktober 1774 den gyllene statyn av Madonna. Byggandet av Duomo i Milano börjar 1386 och efterfrågades av Gian Galeazzo Visconti, med en dubbel avsikt: förnya platserna för tillbedjan i hjärtat av Milano och fira Lordship Viscontea och dess ambitiösa expansionistiska politik. Interiören har en latinsk korsväxt, djupkör och polygonal apsis. Stilen är övervägande sengotisk med tillägg av klassiska element dejting tillbaka till motreformationsperioden, när presbyteriet, högaltaret, predikstolen och några sidoaltare tar form. Från terrasserna, nås med hiss eller trappor, kan du beundra hela staden Milano.

Vinciano

Museum
11 km bort
Den sista måltiden av Leonardo da Vincis mest kända skildring av Kristi sista kvällsmat i västerländsk konsthistoria. För att göra mer uppslukande efterliknande fokuserade Leonardo på apostlarnas uttryck och gester. Scenen för den sista måltiden i Leonardo da Vincis sista kvällsmat ligger inom ett arkitektoniskt utrymme. Det kofta taket är dekorerat med en byrå. På väggarna hängs med några väggbonader. På bakväggen finns tre Windows. På bordet finns rätter och rätter med uppmärksamhet på detaljer. Den stora styrelsen bakom vilken apostlarna och Kristus satt upptar hela den horisontella delen. Jesus är ensam i centrum. Hans armar läggs ner på bordet och ansiktet lutas. Apostlarna är ordnade i grupper om tre till höger och till vänster. Aposteln Petrus är fjärde från vänster. Avsnittet avbildades i den sista måltiden av Leonardo da Vincis sista kvällsmat.

Palazzo Reale

Museum
8 km bort
Den fantastiska byggnaden av Palazzo Reale skapades som kommunens säte och blev senare slottet för herrarna i Milano. För närvarande används sätet för att förbereda tillfälliga utställningar som hittar utrymme i sina hallar rik på fresker med stor prestige. Kungliga slottet rymmer Katedralmuseet och Museum of Contemporary Art. I närheten av det kungliga slottet ligger den berömda teatern La Scala. Ursprunget till det kungliga palatset är mycket gammalt: det var stadens regerings säte sedan medeltiden. Under andra hälften av artonhundratalet, under österrikiskt styre, slottet var täckt med ornament och dekorationer. Sedan dess var det härskarnas palats, från Maria Teresa till Napoleon, från Ferdinando I till Savoy King of Italy. År 1920 blev det kungliga palatset den italienska statens egendom och var öppen för medborgarnas besök. Bombningarna 1943 förstörde byggnaden delvis och först idag, efter de ansträngande projekten tjugo år av återhämtning och restaurering, kan vi se den fullständiga återbetalningen av palatset till staden Milano.

Pinacoteca di Brera

Museum
12 km bort
Brera konstgalleri, beläget i det berömda och pittoreska distriktet Milano, upptar första våningen på 1600-talets Palazzo Brera och samlar 38 saltmästerverk av italienska konstnärer från 1300- till 1800-talet och några av de största konstnärerna. Bland de mest kända Piero della Francesca, Raffaello, Mantenga, Bramante, Caravaggio, Tintoretto, Bellini, Bronzino. I ingången till gården kan du se Canovas arbete som representerar Napoleons bild. Bland de mest kända är ”dipini spår här höll äktenskapet av Jungfru” av Raphael, Mantegnas döda Kristus ””, ”Barmhärtighet” av Bellini. I mitten av gården är bronsstatyn Napoleon I huggen av Canova. Från gården kan du också komma åt några klassrum där lärdomarna från Academy of Fine Arts. Brera-galleriet drabbades av omfattande skador från andra världskriget och mellan 1946 och 1950 byggdes nästan helt om av arkitekten Piero Portaluppi: arkitekten för de stora familjerna i Milano. Brera konstgalleri byggdes av Maria Theresa av Österrike 1776: skulle vara en samling exemplariska verk för utbildning av studenter från Academy of Fine Arts. Därefter omvandlades samlingen, på uppdrag av Napoleon, till ett museum som syftade till att avslöja de viktigaste målningarna från det italienska territoriet.

Castello Sforzesco

Historiska landmärken
11 km bort
Fästning defensiv, bostad, militära kaserner, säte för museer och kulturinstitutioner: olika och komplexa var de omvandlingar som under århundradena har förändrat Castello Sforzesco, bland de mest representativa och populära monumenten i Milano. Filippo Maria Visconti valde Castello Sforzesco till bostad, fortsätter i konsolideringen och byggandet av en riktig fortilizio. Senare var det Francesco Sforza, som blev herre över Milano 1450, för att ge stor drivkraft till återuppbyggnaden av den dåligt skadade byggnaden mellan 1447 och 1450. Idag är Castello Sforzesco hem för medborgerliga museer och har sedan 1896 en av de största konstnärliga samlingarna i staden. Från 2015 i hallarna på slottets gamla spanska sjukhus ligger Pietà Rondaninis museum: ett museum helt tillägnad Michelangelos sista mästerverk. Slutligen, inuti Castello Sforzesco finns det några viktiga arkiv och bibliotek, såsom konstbiblioteket, de historiska arkiven, Trivulziana-biblioteket, det arkeologiska och numismatiska biblioteket, samlingen av ”Achille Bertarelli” -utskrifterna, Civic Photographic Archive och samlingen Vinciana

Navigli (Vattenkanaler)

Nattliv
10 km bort
Navigli milanesi historia börjar under andra hälften av 1100-talet med byggandet av den första farleden. Milano är en stad täckt av vatten, korsad av floder och kanaler reglerade av genial teknik. Den första kanalen öppnades 1179 och med sin 50 km längd gav plats för byggandet av Naviglio Grande. Stora ingenjörer startade projektet som vi idag fortfarande kan beundra tack vare det innovativa systemet med slussar som designades av Leonardo da Vinci i slutet av 1500-talet. Under åren försummades kanalerna och 1977 överlämnade staten ledningen av Martesanakanalen till regionen, som 1980 startade ett projekt för rehabilitering av området. Fartygen var mycket populära och var tillhåll för små butiker och marknader. För närvarande kännetecknas Navigli-området av närvaron av så många artister, modeller, musiker och studenter tack vare närvaron av många klubbar och restauranger som gör detta område i Milano till en riktig attraktionspol. Stämningen är mycket speciell och Navigli omgivande landskap är verkligen spännande att titta på.

Mer

Crowne Plaza Milan Linate ligger 8 km från Milanos centrum och 7 km från Milanos flygplats Linate. Lätt att nå tack vare närheten till motorvägarna och Rogoredo tunnelbane- och tågstation (Frecciarossa och Italo stannar). Hotellet är försedd med en bred gästparkering. Vi erbjuder 436 rum, två restauranger för att tillfredsställa allas smak (den eleganta à la carte ”Il Giardino” och den stora buffén ”Il Buongustaio”), ett gym med bastu, ”La Galleria” bar där du kan tillbringa kvällen med drycker och musik och ett kongresscenter med 14 mötesrum som rymmer från 6 till 330 deltagare. Viktig och mycket uppskattad del av hotellet är ExpoPlaza Conference & Exhibition Centre, ett 2300 kvm multifunktionellt område där att organisera alla typer av evenemang, från en konferens med 1500 gäster teater stil till en cocktail mottagning upp till 1500 personer. Använda ljus, färger och stämningsfulla inställningar och räkna med vår personals erfarenhet, varje evenemang på Crowne Plaza Milan Linate kommer att bli en stor framgång!

Säsong

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Högsäsong
May 6 – Jul 7
Aug 30 – Nov 29
Normalsäsong
Jan 19 – Feb 29
Nov 30 – Dec 20
Mar 1 – May 5
Lågsäsong
Dec 21 – Dec 31
Jul 8 – Aug 29
Jan 1 – Jan 18