Riggs Washington DC - Lore Group

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
900 F St. NW Washington, DC 20004

Promoties

Wedding Tales

15-12-2023 – 31-08-2024

Benodigde datums

  • 03-07-202408-09-2024
  • 08-12-202416-03-2025

Beoordelingen

AAA
4
Forbes Travel Guide
4

Bekroningen

Beste boetiekhotel in Washington, D.C. https://www.forbes.com/sites/forbes-personal-shopper/2023/04/05/best-hotels-in-washington-dc/?sh=b11c4d26cb31

Aandachtspunten locatie

Voorzieningen

Kamerkenmerken en gastenservice

  • Bagagedepot
  • Bellen (gratis)
  • Bellen (lokaal)
  • Conciërgeservice
  • Internettoegang
  • Roomservice
  • Uitzicht (stedelijk)
  • Uitzicht (tuin)
  • Voicemailservice

Faciliteiten

  • Beveiligingsdienst ter plaatse
  • Catering ter plaatse
  • Huisdiervriendelijk
  • Restaurant ter plaatse
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Ruimte (buiten)
  • Ruimte (privé)
  • Ruimte (semi-privé)

Zakelijke dienstverlening

  • AV-mogelijkheden
  • Videoconferentie
  • VIP-service

AV-mogelijkheden

  • AV-apparatuur
  • Hogesnelheidsinternet

Recreatieve activiteiten

  • Fitnesscenter

Bereikbaarheid van locatie

  • Bus
  • Metro
  • Taxi
  • Trein

Apparatuur

  • Dansvloer
  • Laadperron
  • Podium

Bereikbaarheid

Metrohalte Gallery Place Chinatown - twee blokken Union Station - 1,8 km Reagan Airport DCA - 8,5 kilometer (bereikbaar via de metro) Luchthaven Dulles IAD - 49,9 km Baltimore Airport BWI - 39,6 km

Parkeerruimte

  • Valet parkeerserviceUS$ 55,00 / dag

Afstand vanaf vliegveld

  • 5.3 mijl van locatie

Vergaderruimte Riggs Washington DC - Lore Group

Totale vergaderruimte7.450 ft²
Vergaderzalen7
Grootste zaal719 ft²
Op één na grootste zaal405 ft²
Ruimte (privé)4.000 ft²
Ruimte (semi-privé)750 ft²
Ruimte (buiten)1.500 ft²
Filters

Kamers

Totaal aantal hotelkamers181
Eenpersoons (1 bed)125
Tweepersoons (2 bedden)41
Suites17
Belastingtarief15,95%

Lokale attracties

Walter E. Washington Convention Center

Conventiecentrum
Op 5 blocks afstand
Het Walter E. Washington Convention Center, een buitengewone congres- en vergaderfaciliteit van 2,3 miljoen vierkante meter, is uitgerust voor evenementen van elke omvang, van kleine groepen en breakout-bijeenkomsten tot evenementen voor 500 tot 42.000 deelnemers. Het Convention Center is een van de meest energiezuinige gebouwen voor zijn omvang en omvat verschillende tentoonstellingsruimtes voor gemengd gebruik, 198.000 vierkante meter flexibele vergaderruimte met in totaal 77 pauzeruimtes en de grootste balzaal in de regio. Hoe groot het evenement ook is, de service van het personeel van het Convention Center is ongeëvenaard.
801 Mount Vernon Pl NW
Washington, DC, US 2001

Union Station

Vliegveld
Op 11 blocks afstand
Union Station DC is een prachtig gerestaureerd, historisch, intermodaal transport- en winkelcentrum voor gemengd gebruik, op slechts een steenworp afstand van het gebouw van de Amerikaanse hoofdstad. Union Station DC is een van de meest iconische bestemmingen in Washington, DC. Union Station DC is uitgerust met winkels en restaurants op 3 verdiepingen, een parkeergarage met 4 verdiepingen en een van de meest adembenemende historische ruimtes van het land.
50 Massachusetts Avenue NE
Washington, DC, US 2002

Ronald Reagan Washington National Airport

Vliegveld
Op 5 mi. afstand
Ronald Reagan Washington National Airport maakt, samen met Washington Dulles International Airport, deel uit van een systeem met twee luchthavens dat binnenlandse en internationale luchtdiensten verzorgt naar de grootstedelijke en omliggende regio's van Washington DC. Beide luchthavens worden beheerd door de Metropolitan Washington Airports Authority (MWAA) sinds 1987, toen ze door het Congres aan de Autoriteit werden overgedragen op grond van een langlopende huurovereenkomst die werd goedgekeurd door de Metropolitan Washington Airports Act van 1986, titel VI van publiekrecht 99-50.
1 luchtvaartcirkel
Washington, DC, US 2001

Ford's Theatre

Theater
Op 1 block afstand
Ford's Theatre eert de nalatenschap van president Abraham Lincoln en verkent de Amerikaanse ervaring door middel van theater en onderwijs. Tijdens de burgeroorlog was Ford's Theatre een van de beste uitgaansgelegenheden in Washington, waardoor de inwoners van Washington even konden ontsnappen aan de realiteit van de oorlog. President Lincoln, die dol was op theater, opera en Shakespeare, bezocht Ford's Theatre op minstens 10 formele gelegenheden. Op 14 april 1865 besloten Lincoln en zijn vrouw naar het theater te gaan om de komedie Our American Cousin te zien. John Wilkes Booth, een sympathisant van de Zuidelijke Staten, sloop de President's Box binnen en schoot Lincoln dood met een Deringer-pistool met één schot. Booth vluchtte de nacht in en Lincoln stierf de volgende ochtend in het Petersen House, een pension aan de overkant van het theater.
511 10th St NW
Washington, DC, US 2004

Dulles International Airport

Vliegveld
Op 27 mi. afstand
Washington Dulles International Airport (IAD) bevindt zich in Chantilly, Virginia, op 12.000 hectare grond in de buitenwijken van het centrum van Washington, DC. De hoofdterminal werd geopend in 1962 en werd ontworpen door architect Eero Saarinen. Dulles is een belangrijk knooppunt voor binnenlandse en internationale vliegreizen met een mix van oude en goedkope luchtvaartmaatschappijen die luchtdiensten over de hele wereld aanbieden. De vluchten vertrekken vanaf de hallen A, B, C en D op het middenveld en vanaf de Z-gates die verbonden zijn met de hoofdterminal. De luchthaven heeft in haar infrastructuur geïnvesteerd door middel van een groot kapitaalprogramma, waaronder twee parkeergarages, een nieuwe verkeerstoren op de luchthaven, uitgebreide B-gates, een nieuwe vierde landingsbaan, een AeroTrain people mover-systeem en een uitgebreid International Arrivals Building. De luchthaven is verbonden met het snelwegsysteem in de regio via een door de overheid beheerde, 16 mijl lange Airport Access Highway, speciaal voor luchthavengebruikers. Een uitbreiding van 23 mijl van het Metrorail-systeem in de regio, waaronder een station in Dulles, is in aanbouw. Dulles heeft een aanzienlijke capaciteit voor toekomstige groei. Met een kleine uitbreiding zouden de huidige faciliteiten jaarlijks 45 miljoen passagiers kunnen huisvesten (22,5 miljoen enplanements). Nu alle toekomstige faciliteiten in het masterplan zijn gebouwd, zou de luchthaven jaarlijks 70 miljoen passagiers kunnen herbergen (35 miljoen vluchten) vanuit 250 gates van luchtvaartmaatschappijen. De huidige configuratie met vier landingsbanen heeft een capaciteit van maximaal 600.000 vliegoperaties per jaar. Met de bouw van een toekomstige vijfde start- en landingsbaan zou de capaciteit van het vliegveld kunnen toenemen tot 1 miljoen vliegoperaties per jaar.
1 Saarinen Cir
Dulles, VA, US 2016

Warner Theatre

Theater
Op 5 blocks afstand
De speciale plaats van Warner in de geschiedenis van Washington begon in de jaren twintig toen tientallen grote theaters en filmhuizen het centrum verlichtten. Het theater werd oorspronkelijk gebouwd voor vaudeville en stomme films en werd in 1924 geopend als het Earle Theatre. Het werd aangevuld met een daktuin die duizenden bezoekers per nacht trok. De kelder was ook beroemd, eerst als restaurant en balzaal, en in de jaren 30 als Neptune Room. The Earle had een eigen precisiedansgroep, net zoals de nog steeds beroemde Rockettes, genaamd de Roxyettes. Tot 1945 hielden ze de vaudeville-tradities in de Earle levend, met optredens voor en na speelfilms en met gastartiesten zoals Red Skelton en Jerry Lewis. The Earle schakelde in 1945 over op een beleid dat alleen voor films bestemd was en in 1947 bezocht eigenaar Harry Warner, een van de Warner Brothers uit Hollywood, Washington en vertelde zijn reisleider Julian Brylawski (een van de oorspronkelijke bouwers) dat, aangezien hij eigenaar was van het theater, zijn naam op de feesttent zou moeten staan. Zo werd het Earle Theatre het Warner Theatre. Het auditorium werd aangepast aan nieuwe entertainmenttrends in de jaren vijftig en werd opnieuw ontworpen voor Cinerama-films. Het scherm bleef tot in de jaren 60 verlicht met memorabele series als Ben Hur, Dr. Zhivago en Hello, Dolly! Zoals een groot deel van het centrum van Washington in het begin van de jaren zeventig raakte het theater in verval en in opspraak en fungeerde het zelfs kortstondig als pornografische bioscoop. Halverwege de jaren zeventig bloeide het theater opnieuw op, vooral als bestemming voor concerten. The Rolling Stones gaven hier in 1978 een verrassende show in kleine zalen. In 1989 eiste de prachtige mix van concerten uit de jaren 80 in de genres soul, jazz, punk, wereldmuziek, heavy metal en funk, evenals vele tourende en lokale toneelstukken, eindelijk zijn tol van het 65 jaar oude gebouw. Het theater is drie jaar gesloten vanwege uitgebreide renovaties en verbeteringen onder het oog van vastgoedontwikkelaar The Kaempfer Company. De „nieuwe” Warner opende in 1992 met een gala met Frank Sinatra (in zijn laatste optreden in DC) en Shirley Maclaine werd opnieuw een bestemming, niet alleen voor nieuw leven ingeblazen binnenstad van Washington, maar ook voor nationale en internationale artiesten en de beste theater-, dans- en televisiepresentaties.
513 13th St NW
Washington, DC, US 2004

Thurgood Marshall Airport Baltimore/Washington International

Vliegveld
Op 34 mi. afstand
WI Marshall Airport ligt slechts 14 kilometer ten zuiden van het centrum van Baltimore en 32 mijl ten noordoosten van Washington, DC. Het is de drukste luchthaven in de regio en bedient meer dan 25 miljoen passagiers. De luchthaven is vernoemd naar Thurgood Marshall, een inwoner van Baltimore die de eerste Afro-Amerikaan werd die lid werd van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.
7035 Elm Road
Baltimore, MD, US 21240

Nationaal Theater DC

Theater
Op 5 blocks afstand
Al bijna 200 jaar neemt het historische National Theatre van Washington een prominente plaats in op Pennsylvania Avenue — „America's Main Street”. Het National Theatre, gelegen op een steenworp afstand van het Witte Huis en grenzend aan de Pennsylvania Avenue National Historic Site, is het historische culturele centrum voor podiumkunsten in de hoofdstad van ons land en de oudste onderneming op Pennsylvania Avenue die continu in haar oorspronkelijke hoedanigheid actief is.
1321 Pennsylvania Avenue
Washington, DC, US 2004

Meer

Riggs Washington DC ligt op de hoek van 9th Street en F Street, waar het stadsleven voortdurend opnieuw wordt vormgegeven en opnieuw wordt uitgevonden. Het gebouw staat trots, statig maar subtiel, zoals het dat al meer dan een eeuw doet. Riggs weerspiegelt de vitaliteit van het nieuwe DC en doet daarbij altijd zijn nalatenschap eer aan. Het was ooit de thuisbasis van de Riggs National Bank en herbergt nu 181 woonkamers en een groot restaurant en lounge voor alle gelegenheden. In de originele kelderkluis bevindt zich een cocktailbar die de grenzen van de mixologie verlegt, en een evenementenruimte op het dak biedt uitzicht op het Capitool. Een doordachte benadering van elk detail maakt van Riggs de plek waar onze medewerkers, onze gasten en onze gemeenschap zich thuis voelen.

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Dec 1 – Dec 19
Mar 1 – May 31
Voor- en naseizoen
Nov 15 – Nov 30
Jun 1 – Jun 30
Laagseizoen
Jul 1 – Sep 4
Jan 1 – Feb 29

Annuleringsbeleid

72 uur voor individuele reserveringen

Beperkingen voor faciliteiten

Rookvrije accommodatie

Webkoppelingen

Extra materiaal

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?