Makedonia Palace

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
Megalou Alexandrou Avenue 2 Thessaloniki 54640

Promoties

Meeting Room WI-FI

Bespaar 100%
01-08-2023 – 31-12-2025

Sleeping Room WI-FI

Bespaar 100%
01-08-2023 – 31-12-2025

Complimentary Parking Spaces

Bespaar 100%
01-08-2023 – 31-12-2025

Beoordelingen

Hellenic Chamber of Hotels
5

Bekroningen

-Prijs voor de Griekse keuken van Athinorama 2023 -Prijs van de Europese Stichting voor Kwaliteitsmanagement (EFQM) 2023 -Beste Griekse Mice City Hotel bij de Greek Hospitality Awards 2022 -Beste Griekse historische stadshotel bij de Greek Hospitality Awards 2022 -Prijs voor de Griekse keuken van Athinorama 2022 - „TOQUES D'OR” Award 2021 Athinorama -Greek Cuisine Award van Athinorama 2021 -Greek Cuisine Award van Athinorama 2020 - „TOQUES D'OR” Award 2020 Athinorama -Top Grieks hotel bij de Greek Hospitality Awards 2020 -Beste Griekse zakenhotel tijdens de Greek Hospitality Awards 2020 -Beste Griekse hotelrestaurant tijdens de Greek Hospitality Awards 2020 -Greek Cuisine Award van Athinorama 2019 -Top Grieks hotel tijdens de Greek Hospitality Awards 2018 -Beste Griekse zakenhotel tijdens de Greek Hospitality Awards 2018 -Beste Griekse dinerervaring in een hotel tijdens de Greek Hospitality Awards 2018

Aandachtspunten locatie

Voorzieningen

Kamerkenmerken en gastenservice

  • Bagagedepot
  • Conciërgeservice
  • Internettoegang
  • Roomservice
  • Uitzicht (bergen)
  • Uitzicht (oceaan of water)
  • Uitzicht (stedelijk)
  • Uitzicht (tuin)
  • Voicemailservice
  • Wasserijservice

Faciliteiten

  • Autoverhuurservice
  • Beveiligingsdienst ter plaatse
  • Cadeauwinkel ter plaatse
  • Catering ter plaatse
  • Restaurant ter plaatse
  • Rolstoeltoegankelijk

Zakelijke dienstverlening

  • AV-mogelijkheden
  • Businesscenter
  • Videoconferentie
  • VIP-service

AV-mogelijkheden

  • AV-apparatuur
  • AV-medewerkers ter plaatse
  • Hogesnelheidsinternet (100Mbps)

Recreatieve activiteiten

  • Buitenzwembad
  • Fitnesscenter
  • Spa of salon

Bereikbaarheid van locatie

  • Bus
  • Taxi
  • Trein
  • Vliegveldshuttle

Apparatuur

  • Dansvloer
  • Piano
  • Podium

Bereikbaarheid

VANAF DE INTERNATIONALE LUCHTHAVEN VAN MAKEDONIA Als u het hotel bereikt vanaf de internationale luchthaven van Makedonia (13 km) Met de auto: Je volgt Georgikis Scholis Avenue naar het westen. Op een gegeven moment verandert de naam in Ethnikis Antistaseos, Vas. Olgas Avenue en vervolgens Vas. Georgiou-laan. Bij de lichten van het stadhuis van Thessaloniki leidt de bocht naar links je naar Meg. Alexandrou Ave, en na ongeveer 400 meter vindt u het hotel aan uw rechterhand. Met de bus: Bushalte Faliro van lijn 78 (luchthaven — busstation) ligt op minder dan 150 meter afstand van het hotel. VANAF HET TREINSTATION Als u het hotel bereikt vanaf het nieuwe treinstation (4 km) Met de auto: Je volgt de Monastiriou-straat naar het oosten, en direct na het Dimokratias-plein ga je rechtsaf naar de Dodekanisou-straat (Salaminos-straat op een later punt) om bij de ingang van de passagiersterminal van de haven te komen. Vervolgens ga je linksaf naar de Kountouriotou-straat (Nikis Ave op een later punt) tot je bij de Witte Toren komt. Dan volg je Meg. Alexandrou Ave, en na ongeveer 400 meter vindt u het hotel aan uw rechterhand. Met de bus: Bushalte Faliro van lijn 8 (nieuw treinstation — IKEA East Terminal Station) ligt op minder dan 150 meter afstand van het hotel. VANAF DE PASSAGIERSTERMINAL VAN DE HAVEN Als u het hotel bereikt vanaf de passagiersterminal van de haven (3 km) Met de auto: Je volgt de Kountouriotou straat (Nikis Ave op een later punt) naar het westen, tot je de Witte Toren bereikt. Dan volg je Meg. Alexandrou Ave, en na ongeveer 400 meter vindt u het hotel aan uw rechterhand. Met de bus: Bushalte Faliro van lijn 8 (nieuw treinstation — IKEA East Terminal Station) ligt op minder dan 150 meter afstand van het hotel. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Guest Relations: 0030 2310 897156, guestrel@makedoniapalace.gr

Parkeerruimte

  • Gratis parkeren
  • Betaalde parkeerruimte€ 15,00 / dag
  • Valet parkeerservice€ 15,00 / dag
  • Parkeerruimte op straat

Afstand vanaf vliegveld

  • 7.95 mijl van locatie

Vergaderruimte Makedonia Palace

Totale vergaderruimte26.910 ft²
Vergaderzalen11
Grootste zaal9.688 ft²
Op één na grootste zaal6.028 ft²
Tentoonstellingsruimte4.306 ft²
Filters

Kamers

Totaal aantal hotelkamers276
Suites23

Lokale attracties

Witte toren

Historisch monument
Op 1 km afstand
De Witte Toren van Thessaloniki is een monument en museum aan de waterkant van de stad Thessaloniki, de hoofdstad van de regio Macedonië in Noord-Griekenland. De huidige toren verving een oud Byzantijns fort, waarvan bekend is dat deze rond de 12e eeuw werd genoemd, dat door het Ottomaanse Rijk werd gereconstrueerd om de haven van de stad te versterken, enige tijd nadat Sultan Murad II Thessaloniki in 1430 had ingenomen. De toren werd een beruchte gevangenis en toneel van massa-executies tijdens de Ottomaanse overheersing. De Witte Toren werd grondig gerenoveerd en de buitenkant werd witgekalkt nadat Griekenland in 1912 de controle over de stad kreeg. Het is aangenomen als het symbool van de stad.
Centrum
Thessaloniki, GR 54621

Concertzaal van Thessaloniki

Conventiecentrum
Op 2 km afstand
De concertzaal van Thessaloniki werd opgericht om te voldoen aan de behoefte van de stad aan een locatie die niet alleen artistieke, maar ook verschillende andere activiteiten zou kunnen huisvesten. Het werd dus ontworpen als een gebouw dat aan alle eisen voor dit doel zou voldoen en tevens een mijlpaal zou worden, een juweel voor de stad. Daarom heeft de concertzaal van Thessaloniki alle kenmerken die het belangrijk maken: uitzonderlijke akoestiek, een grote zaal met 1.400 zitplaatsen, een ontvangsthal (foyer), de kamers van de administratieve en technische kantoren, evenals alle nodige faciliteiten ter ondersteuning van de evenementen (kleedkamers, repetitiestudio's, opslagplaatsen voor instrumenten, enz.). Er zijn speciale voorzieningen voor mensen met een handicap, door middel van geschikte stoelen en liften. Bovendien is het uiterlijk van het gebouw volledig afgestemd op de geschiedenis van Thessaloniki, waarbij elementen uit het byzantijnse verleden en de hedendaagse kosmopolitische rol zijn gecombineerd. M2 (gebouw 2), ontworpen door de beroemde architect Arata Isozaki, siert de stad met een unieke constructie die de deugden van moderne architectuur belichaamt. Geometrische lijnen, verlengde glasoppervlakken en stalen elementen vormen een beeld van imposante eenvoud, dat een antithetische, maar gelijkwaardige aanvulling vormt op de naburige M1. De foyer van M2 is gevuld met natuurlijk licht en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het is een grote ruimte met verfijnde esthetiek die zich op drie niveaus ontwikkelt en alle belangrijke ruimtes van de zaal grenst. Uitgerust met geavanceerde technologie en een uitzonderlijke infrastructuur, biedt de Amphitheatron Hall plaats aan 500 personen, terwijl de Flat Hall, die plaats biedt aan 300 personen, kan worden onderverdeeld in drie kleinere zalen van 100 of twee van 100 en 200 zitplaatsen, waardoor een breed scala aan evenementen kan worden georganiseerd.
Martiou 25 & Paralia
Thessaloniki, GR

Internationale luchthaven 'Makedonia'

Vliegveld
Op 11 km afstand
De luchthaven van Thessaloniki is de tweede grootste luchthaven in Griekenland, ligt op 14 km van het stadscentrum en bedient 3,5 miljoen passagiers per jaar.
POSTBUS 22605
KALAMARIA
Thessaloniki, GR 55103

Uitgaansleven

Nachtleven
Op 2 km afstand
Als er één stad is die synoniem is geworden voor het nachtleven, dan is het zeker deze. De wijken van Thessaloniki fascineren je, elk met hun eigen charme en bieden alles: van traditionele tavernes tot stijlvolle bars, voor elke smaak.
Stadscentrum
Thessaloniki, GR

Rotonde en boog van Galerius

Historisch monument
Op 2 km afstand
Rotunda is gebouwd in 306 na Christus door de Romeinen en is een van de oudste religieuze plekken van de stad. Teruggaand naar het einde van de 3e eeuw na Christus, na een aantal lange verwoestende oorlogen, besloten de Romeinen om het rijk te verdelen in 4 regio's, elk met zijn eigen provincies, wat leidde tot de creatie van een nieuwe vorm van leiderschap, de Tetrarchie. De administratieve behoeften van de Tetrarchie leidden Galerius tot de bouw van het keizerlijke complex in Thessaloniki vanwege het belang ervan als een van de hoofdsteden, nadat hij als een van de 4 heersers aan de macht kwam. Galerius Arch (kamara) en Rotunda waren basiselementen van het paleiscomplex. De oorspronkelijke bedoelingen voorspelden het gebruik ervan als mausoleum, hoewel veel archeologen denken dat het oorspronkelijk als Romeinse tempel werd gebruikt. De afmetingen van de hoofdstructuur zijn behoorlijk indrukwekkend.
Platia Agiou Georgiou Rotonta 5
Thessaloniki, GR 54635

Wetenschappelijk centrum en technologiemuseum Noesis

Museum
Op 10 km afstand
De indeling en planning van de tentoonstellingen van het museum was gebaseerd op T.M.Th. 's ervaring gedurende de vele jaren dat het bedrijf actief is, evenals de uitbouw van Europa's belangrijkste wetenschaps- en technologiemusea. De tentoonstellingen worden gepresenteerd met onderwerpen die verband houden met wetenschap en technologie: 1. De „Classic Cars Exhibition” met automodellen die de geschiedenis van de automobiel markeren. De tentoonstelling bestaat uit 5 belangrijke thematische eenheden, gebaseerd op de 5 topautomodellen van de 20e eeuw. 2. Het „Technopark” met interactieve (praktische) exposities. De bezoeker heeft de mogelijkheid om al spelend en met plezier de wetenschappelijke kennis te ontdekken. 3. De „Oud-Griekse technologie”, uniek in zijn soort, verwijst naar de prehistorie tot de Hellenistische en Byzantijnse periode. De tentoonstelling toont meer dan 70 exacte replica's van machines die mensen hebben gemarkeerd? s leeft en bepaalt ook de culturele context. 4. De tentoonstelling „Beeld en Geluid”, met de technologie van fotografie, radio en televisie (deze wordt bestudeerd). Alle tentoonstellingen worden aangevuld met een persoonlijk audiogidssysteem, beschikbaar in de Engelse en Griekse taal.
Thessalonikis-Thermis-weg 6
Thermie
Thessaloniki, GR 57001

Kerk van Agios Dimitrios

Historisch monument
Op 3 km afstand
De kerk van Sint Demetrius, of Hagios Demetrios, is het belangrijkste heiligdom gewijd aan Sint Demetrius, de patroonheilige van Thessaloniki, daterend uit een tijd dat het de tweede grootste stad van het Byzantijnse rijk was.
Agiou Dimitriou-straat
Thessaloniki, GR 54633

Meer

Modern, aristocratisch, iconisch en eigentijds zijn slechts enkele van de woorden die Makedonia Palace definiëren. Dit markante hotel ligt op korte loopafstand van het sociale, culturele en zakelijke centrum van de stad, de musea en de commerciële wijken De unieke kust van Thessaloniki verwelkomt gasten met een onvergelijkbaar gevoel van goed leven. De warme en aardse tinten van het moderne maar tijdloze ontwerp creëren een ontspannen achtergrond. In het hart van het hotel wordt u hartelijk verwelkomd in de verlichte kubus bij de receptie, omgeven door een semi-ondoorzichtige glazen „schelp”, omringd door het bekroonde restaurant, café, congrescentrum, boetieks en de grootste hamamfaciliteiten in Zuidoost-Europa. Het menu van Salonica Restaurant, een van de beste à la carte restaurants van de stad, gecreëerd door de meermaals bekroonde chef-kok Sotiris Evaggelou, ademt een sfeer van verheven gastronomie uit. Mediterrane smaken, een kenmerkende ontbijtservice, speciale à-la-cartemenu's vergezeld van een ongeëvenaard uitzicht op de zee, en de bezienswaardigheid van de Witte Toren maken van elke maaltijd elk uur van de dag een unieke ervaring. De 276 kamers met uitzicht op het eindeloze blauw van de Thermaikos-baai en de nieuwe strandboulevard van de stad nodigen u uit om Makedonia Palace en Thessaloniki te bezoeken. In elk van de ruime kamers van het hotel, van de Premium & Executive tweepersoonskamers tot de Junior Suites van 40 m2, de Deluxe Suites van 60 m2 met aparte slaapkamers tot de exclusieve presidentiële suite van 130 m2 creëren de strakke designlijnen, het uitgebalanceerde kleurenpalet, het comfort en de functionaliteit, en het natuurlijke licht dat de ruimte binnenstroomt een gevoel van vrijheid, waar alle gasten zich thuis kunnen voelen terwijl ze genieten van het onbelemmerde uitzicht op de zee. Makedonia Palace staat bekend om de onberispelijke organisatie van elk type sociaal en zakelijk evenement, met een balzaal van 900 m2 en een functioneel congrescentrum van 2.500 m2 dat plaats biedt aan maximaal 1.000 personen; de grote zaal kan worden opgedeeld in vier aparte kamers. Het natuurlijke zonlicht — een zeldzaam verschijnsel in typische congreslocaties — en het geweldige uitzicht en de grote veranda's zijn extra elementen die de congresfaciliteiten van het hotel uniek maken. Alles is ontworpen om u de „Makedonia Palace-ervaring” te bieden vanaf het moment dat u uw verblijf boekt tot het moment van vertrek. Een reeks evenementen en activiteiten beloven uw verblijf in de stad Thessaloniki onvergetelijk te maken. Georganiseerde avontuurlijke excursies naar nabijgelegen bestemmingen, rondleidingen met mysterie- en alternatieve thema's door de stad, luchtballonvluchten en skydining zijn slechts enkele van de speciaal ontworpen ervaringen voor elk type gast. Makedonia Palace is een mijlpaal voor luxe gastvrijheid in Thessaloniki en is zoveel meer dan een hotel!

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
May 1 – Aug 31
Voor- en naseizoen
Laagseizoen