Grand Roissy Tourist Office

6 Avenue du Verger 95700

Waarom kiezen voor onze bestemming?

Bij Grand Roissy zijn uw professionele evenementen eenvoudig te organiseren. We ondersteunen u om uw klanten of uw teams nog meer te bieden dankzij onze aanbiedingen voor zakelijk toerisme. Beleef unieke ervaringen, kies voor authentiek, bied momenten van ademhaling... Het rijke erfgoed van de Grand Roissy ligt op minder dan 30 minuten van de seminarie- of congreszalen en is onze beste troef, voor „flash” of langere ontdekkingen: een golfbaan, een meeslepende natuur, een wandeling om te winkelen, een avondje gastronomie, een kasteelbezoek...

Bereikbaarheid

Met het vliegtuig: International Airport Roissy Charles de Gaulle (CDG) - vluchten naar over de hele wereld! Met de trein: TGV Inoui & Ouigo langeafstandstreinen verbinden de luchthaven Charles de Gaulle met vele bestemmingen, waaronder: Brussel, Marne-la-Vallée-Chessy (Disneyland®), Aix-en-Provence, Angers, Avignon, Bordeaux, Grenoble, Le Mans, Rijsel, Lyon, Marseille, Montpellier, Nantes, Nîmes, Poitiers, Rennes, Toulon, Straatsburg, Toulouse, Tourcoing, Tours, Valence,... Met de bus: Langeafstandsbussen naar de luchthaven Charles de Gaulle stoppen op het busstation van Roissypole: Blablacar Bus en Flixbus. Met de auto: De luchthaven Charles de Gaulle is bereikbaar via de volgende wegen: Snelweg A1 naar-van Parijs (Porte de la Chapelle) + Lille, Brussel. Snelweg A3 naar Parijs (Porte de Bagnolet). Snelweg A104 naar Marne-la-Vallée (Disneyland Resort) +snelweg A4. D104 naar-van Cergy-Pontoise. N102 naar-vanuit Parijs (Porte de la Villette) + Soissons, Laon.

Afstand vanaf vliegveld

  • Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle

    0.62 mijl van stadscentrum

  • Luchthaven Parijs-Le Bourget

    6.21 mijl van stadscentrum

  • Luchthaven Orly

    23.61 mijl van stadscentrum


Lokale attracties

Conservatorium Citroën

Museum
Op 12 km afstand
Met bijna 300 tentoongestelde voertuigen beschikt het Conservatorium over de grootste Citroën-collectie ter wereld. Onder de metalen balken van het hoofdgebouw staat het buitengewone wagenpark van het Conservatorium gerangschikt per decennium of per thema: sport, avontuur, conceptauto of utiliteit. Het is ook de ideale plek voor een ongewone lunch in het hart van een eeuwenoude geschiedenis. Citroën Heritage en DS Héritage gebruiken ze ook als decor voor grote evenementen gericht op verzamelaars of het grote publiek, zoals de Dîners Chevronnés, in een magische sfeer.
André Citroënlaan
Aulnay-sous-Bois, FR 93600

Winkelcentrum Aéroville

Winkelen
Op 5 km afstand
Met een oppervlakte van 84.000 m² is Aéroville het derde grootste winkelcentrum in Frankrijk, met 144 winkels, 36 restaurants, een hypermarkt en zelfs een escape game. Naast dit aanbod zijn er het hele jaar door evenementen. Met de multiplexbioscoop Pathé Aéroville en een fitnesscentrum is het ook een populair recreatiecentrum voor mensen die in de buurt werken of wonen.
30 rue des Buissons
Tremblay-en-France, FR 95718

Archéa-museum

Museum
Op 8 km afstand
Amfitheater voor 40 zittend personen. Van 90 archeologische vindplaatsen getuigen de voorwerpen die het ARCHEA-museum bewaart van menselijke nederzettingen en het dagelijks leven in dit gebied, van de prehistorie tot de 18e eeuw. Onder deze collecties bevinden zich met name enkele opmerkelijke Gallische wagengraven van Val-d'Oise, de prestigieuze Merovingische begrafenissen van de necropolis van St-Rieul of de windwijzer van het Château d'Orville, belegerd en vernietigd in 1438, en de duizend jaar oude keramische collecties ontdekt in de Ysieux-vallei.
56 rue de Paris
Louvres, FR 95380

Kasteel Ecouen - Nationaal Museum voor Renaissance

Museum
Op 20 km afstand
We hebben het Château d'Écouen te danken aan hertog Anne de Montmorency. Sinds 1977 is hier het National Renaissance Museum gevestigd. De collecties omvatten een uitzonderlijke reeks decoratieve kunsten, schilderijen en sculpturen. Écouen is eigendom van een grote renaissanceknecht, Anne de Montmorency, die opgroeide in de intimiteit van François I en vervolgens floreerde onder de bescherming van Henri II. De stenen getuigen van de ambities en successen van een machtige man die ook beschermheer was van de kunsten en een estheet met een passie voor kunst. Deze fervente verzamelaar, vaak in de voorhoede van smaak, was ook de erfgenaam van een kolossaal fortuin, dat hij verder uitbreidde door een verstandig overnamebeleid, zijn huwelijk met Madeleine van Savoye en koninklijke gunst. Tegen de tijd van zijn dood in 1567 bezat hij zo'n 130 kastelen in heel Frankrijk en twee residenties in Parijs, waaronder zijn herenhuis aan de Rue Sainte-Avoye, dat hij begiftigde met een galerij geschilderd door Nicolo dell'Abbate. Al deze locaties waren het toneel van verbouwingen, verbouwingen en zelfs echte architecturale projecten, zoals het kleine kasteel in Chantilly (1559) en de prachtige galeriebrug in Fère-en-Tardenois, beide ontworpen door Jean Bullant. Maar Écouen blijft zijn meesterwerk.
Jean Bullantstraat
Écouen, FR 95440

Congrescentra

  • Paris Nord Villepinte

    Paris Nord Villepinte is gunstig gelegen ten opzichte van de luchthaven Paris-Charles de Gaulle en de TGV-terminal en biedt acht aanpasbare, multifunctionele zalen van 7.100 tot 48.000 m² en organiseert jaarlijks talrijke evenementen.

Meer

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Nov 28 – Nov 30
Sep 29 – Oct 2
Jun 19 – Jun 23
Sep 7 – Sep 11
Jul 4 – Jul 6
Nov 14 – Nov 17
Voor- en naseizoen
Laagseizoen

Extra informatie

In de omgeving van de internationale luchthaven Roissy Charles de Gaulle: 44 hotels 8700 slaapkamers 246 vergaderruimten - tot 520 in theateropstelling TGV-treinstation RER B - van Roissy naar Parijs in 25 minuten

Extra materiaal

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?