Visit Norfolk

Oostelijke Hoofdstraat 232 23510

Norfolk, het hart van de Virginia Waterfront.

Norfolk, Virginia is een stad aan het water, maar nooit verwaterd. Gebaseerd op karakter, door personages, zijn we een smeltkroes van mensen, culturen en ideeën. We nodigen je uit om eens een kans te wagen. Vind inspiratie aan onze kusten. Ontdek onze buurten. Deel onze liefde voor kunst. Ervaar onze lokale smaken. Maak kennis met onze geschiedenis. En wees nooit bang om je zeilen los te maken en te gaan waar de wind je ook brengt — een kleine verandering zal je goed doen.

Afstand vanaf vliegveld

  • Internationale luchthaven van Norfolk

    10 mijl van stadscentrum


Lokale attracties

Interactieve eetgids

Als je op zoek bent naar gerechten van wereldklasse, dan vind je die hier in Norfolk! Van traditionele zuidelijke gerechten tot een breed scala aan nouveau- en internationale gerechten — waarvan vele worden bereid door bekroonde chef-koks, de eclectische collectie eetgelegenheden van Norfolk biedt voor elk wat wils — en voor elke eetlust. Norfolk heeft onlangs het nieuwe Waterside District verwelkomd, een eet- en uitgaansgebied, gelegen aan de Elizabeth River. Waterside herbergt eetgelegenheden zoals Guy Fieri's Smokehouse, Rappahannock Oyster Company, Cogan's Pizza, Blue Moon Taphouse en nog veel meer.

Podiumkunsten en musea

Norfolk is de culturele hoeksteen van de Mid-Atlantische Oceaan, met een scala aan centra voor beeldende en podiumkunsten, geweldige musea, galeries, livemuziek en werkende kunstenaarsstudio's. Overdag kunt u koel blijven in het Chrysler Museum of Art van wereldklasse of The MacArthur Memorial. Probeer's avonds zomerconcerten in de haven, een toneelstuk in het Wells Theatre, livemuziek in de NorVa of een stijlvolle avond in de Virginia Opera of Virginia Symphony. En Norfolk is de thuisbasis van het Virginia Arts Festival, een jaarlijkse regionale presentatie van twee maanden van podiumkunsten van wereldklasse, zoals concerten, ballet, symfonievoorstellingen, opera, festivals, de Virginia International Tattoo en meer.

Attracties en historische plaatsen

Vaar op een majestueus groot schip. Ontdek de kracht van de zee in Nauticus en The Hampton Roads Naval Museum, of aan boord van het Battleship Wisconsin. Geniet van een rondvaart door de haven, een dinercruise bij zonsondergang, een boottocht met een peddelrad, een tour door de marinebasis of een dag op het strand.

Winkelen

De stedelijke winkelcentra van Norfolk bieden van alles, van populaire nationale retailers in MacArthur Center en The Gallery at Military Circle tot trendy speciaalzaken en antiek in Gent. Norfolk is ook de thuisbasis van de onlangs geopende Norfolk Premium Outlets, die geweldige aanbiedingen bieden voor merkmode en designermode.

Sport

Ga vissen, kajakken, leer zeilen, fiets langs de Elizabeth River of ga schommelen op een van de drie golfbanen van Norfolk. Geniet van geweldige professionele sporten met een klein budget. Neem deel aan spannende AAA-honkbalactie met de Norfolk Tides in het Harbour Park in het centrum, of een ECHL-hockeywedstrijd met de Norfolk Admirals at the Scope. Norfolk is ook de thuisbasis van belangrijke universiteitssporten, waaronder de Old Dominion University Monarchs (CAA/Conference USA), de Norfolk State University Spartans (Mid-Eastern Athletic Conference) en Virginia Wesleyan Marlins (Old Dominion Athletic Conference).