Memphis Tourism

Union Avenue 47 38103

Waarom kiezen voor Memphis?

Als je ooit een evenement in Memphis hebt gepland, herken je het misschien niet de volgende keer dat je het ziet. Deze rivierstad is in opkomst, met een gloednieuw congrescentrum, luchthavenupgrades en duizenden nieuwe hotelkamers (en er komen er nog meer) — plus een transformerende sportfaciliteit in ontwikkeling. Allemaal in de boetiekbestemming Memphis, de legendarische thuisbasis van blues, soul en rock 'n' roll — en onlangs uitgeroepen tot TIME's „World's Greatest Places”. Natuurlijk zijn we ook centraal gelegen; in feite ligt Memphis op 6 tot 8 uur rijden van 85% van de Amerikaanse bevolking. Met de recente modernisering van het Renasant Convention Center in Memphis ter waarde van 200 miljoen dollar zullen planners en groepen een vergader- en evenementenfaciliteit ontdekken die net zo uniek is als de stad eromheen: een tentoonstellingshal zonder kolommen van 118.000 SF — de grootste in de regio — met flexibele ruimte, natuurlijk licht en uitzicht op de rivier de Mississippi. De faciliteit is al uitgeroepen tot Planners' Choice-winnaar voor het Smart Stars Best Convention Center van Smart Meetings (2022) en heeft de titel „Beste klantenservice en ondersteuning ter plaatse” gekregen via de Centers of Excellence 2022 van Exhibitor Magazine. https://time.com/collection/worlds-greatest-places-2021/6079327/memphis/ https://www.renasantconventioncenter.com Maak kennis met het Convention, Sports Sales and Services-team van Memphis, dat u zal begeleiden en met u zal samenwerken om u gratis plannings- en ondersteuningsdiensten, concurrerende vergaderaanbiedingen en de lokale kennis van een toegewijd en gepassioneerd team te bieden. - Malvin Gipson, Executive Vice President Conventions Sales, Sports and Services - Kimberly Wells, directeur van Convention Services/CRM-beheerder - Brandon Benson, directeur nationale rekeningen - regio Noordoost - Kermit Madison, hoofddirecteur multiculturele verkoop- regio West - Patrick Aversa, directeur nationale rekeningen - Midwest Region, Health and Non-Profit - JJ Greer, directeur sport en evenementen - Joshua Rubin, directeur nationale verkoop - Katie Ligon, sportspecialist - Sarah Johnson, specialist op het gebied van verkoop en diensten op het gebied van congressen Kom en ontmoet elkaar in Memphis, waar Soul de Blues en Rock N Roll ontmoet!

Bekroningen

Bereikbaarheid

De internationale luchthaven van Memphis ligt op 20 km en 11 minuten van het centrum van Memphis. Een taxitarief voor een enkele reis is gemiddeld USD 15 - $20. De luchthaven biedt rechtstreekse vluchten vanuit 26 steden en verzorgt 100 vluchten per dag.

Afstand vanaf vliegveld

  • Internationale luchthaven van Memphis

    12 mijl van stadscentrum


Lokale attracties

AutoZone Park

Recreatie
UNION AVENUE 198
Memphis, TN 38103

Rock 'n' Soul-museum

Museum
Het Memphis Rock 'n' Soul Museum is een dochteronderneming van Smithsonian en de originele tentoonstelling werd ontwikkeld door het Smithsonian Institution in 2000. Het vertelt het verhaal van muzikale giganten die raciale en sociaaleconomische barrières hebben overwonnen om de muziek te maken die de wereld deed schudden. Het museum, gevestigd aan Beale Street 191 in het FedEx Forum, biedt een uitgebreide muziekervaring in Memphis vanaf de jaren 1930, via de muzikale explosie van Memphis tot de wereldwijde invloed ervan.
BEALE-STRAAT 191
STAP 100
Memphis, TN, US 38103

Uitgaansgebied Beale Street

Nachtleven
Vanuit elke club klinkt livemuziek. Een rokerige barbecue waait op de wind. De geschiedenis hangt in de lucht. Je bent op Beale Street. Vanaf het moment dat je voet de kasseien raakt, realiseer je je dat je officieel een muziekmekka bent binnengegaan dat anders is dan alle andere. Het is de meest bezochte attractie in de staat Tennessee. Beale Street bruist van blues, jazz, rock 'n' roll, R&B, soul en gospel. Het heeft een verscheidenheid aan clubs, restaurants en winkels. De livemuziek, openluchtconcerten, clubs, restaurants en neon geven je een authentieke kijk op Memphis en zijn muziek. Geen enkele andere plaatselijke bezienswaardigheid heeft in de loop der jaren zoveel mystiek, intriges, roem en schande gekend. Beale Street ligt in het hart van het centrum van Memphis en dateert uit 1841. Het inspireerde W.C. Handy's „Beale Street Blues”. Het was waar B.B. King's Blues Club zijn thuis noemt. Het heeft alles verwelkomd, van bars en nachtclubs tot gokkers en muzikanten. Beale Street werd in 1966 uitgeroepen tot nationaal historisch monument en in 1977 door een wet van het Congres officieel uitgeroepen tot Home of the Blues. Als je op straat bent, mag je de lokale favorieten, de Beale Street Flippers, niet missen, want ze doen acrobatische stunts die je moet zien om het te geloven. Bezoek ook het huis van W.C. Handy (the Father of the Blues) en geniet van openluchtconcerten in het W.C. Handy Park.
Beale Street 203
Memphis, TN, US 38103

Nationaal museum voor burgerrechten

Museum
Het NATIONAL CIVIL RIGHTS MUSEUM, gevestigd in het historische Lorraine Motel waar burgerrechtenleider Dr. Martin Luther King, Jr. werd vermoord, geeft een uitgebreid overzicht van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging vanaf de slavernij tot heden. Sinds de opening van het museum in 1991 zijn er miljoenen bezoekers van over de hele wereld gekomen, waaronder meer dan 90.000 studentenbezoeken per jaar. Het museum, dat dienst doet als het nieuwe openbare plein, is standvastig in zijn missie om de Amerikaanse burgerrechtenbeweging te beschrijven, de wereldwijde burger- en mensenrechtenkwesties van vandaag te onderzoeken, doordachte discussies op gang te brengen en als katalysator te dienen voor positieve sociale verandering. Generaties hebben even de tijd genomen om na te denken op de binnenplaats van het museum met het Lorraine Motel-merkbord aan de ene kant en het balkon waar Dr. King werd neergeschoten aan de andere kant. Ze bereiden zich voor op een transformerende museumervaring die ze van binnen niet zullen vergeten. Aan de hand van interactieve en meeslepende historische en hedendaagse tentoonstellingen, van slavernij tot Black Power, van stemrecht tot immigratie, van Jim Crow tot Dr. King's laatste dagen in het Lorraine Motel, onderzoekt het museum burger- en mensenrechtenkwesties (toen en nu). Bezoekers komen om de geschiedenis van burgerrechten te leren kennen en er deel van te nemen om beter te begrijpen hoe deze geschiedenis hen vandaag de dag beïnvloedt. Het museum lokt doordachte discussies uit met zijn openbare fora, boeklezingen, vooraanstaande sprekers en één-op-één gesprekken met burgerrechteniconen en nieuwe bewegingsmakers. Het is de Power of Place, waar geschiedenis plaatsvond en zich afspeelt! Het museum, een filiaal van Smithsonian en een internationaal geprezen culturele instelling, is door het Institute of Museums and Library Services (IMLS) erkend als winnaar van de National Medal Award 2019, de hoogste nationale onderscheiding voor musea en bibliotheken. Het is een TripAdvisor Travelers' Choice Top 5% U.S. Museum, USA Today's Top 10 beste Amerikaanse iconische attracties; Top 10 beste historische plekken in de VS volgens TLC's Family Travel; must see voor de leeftijd van 15 jaar door Budgetreizen en kinderen; Top 10, American Treasures van USA Today; en Beste attractie in Memphis van The Commercial Appeal en het Memphis Business Journal. Plan minstens twee uur voor de museumervaring zonder gids. Het museum is elke dinsdag gesloten.
450 Mulberry St.
Memphis, TN, US 38103

Graceland, het huis van Elvis Presley

Museum
Op 9 mi. afstand
Ervaar 120 hectare gewijd aan Elvis Presley, de koning van Rock 'n' Roll. Van rondleidingen door Elvis' iconische Graceland Mansion tot de gouden platen, jumpsuits met juwelen, klassieke auto's en gloednieuwe interactieve ervaringen in het entertainmentcomplex van Elvis Presley in Memphis, je wordt volledig ondergedompeld in het leven en de carrière van een Amerikaanse legende. Geniet daarna van de koninklijke behandeling met een verblijf in ons AAA Four-Diamond resorthotel, The Guest House at Graceland. Neem tijdens uw bezoek deel aan een liveconcert in de Graceland Soundstage of plan uw reis rond een van onze jaarlijkse Elvis-feesten of themaweekenden. Er gebeurt altijd wel iets op Graceland!
3717 Elvis Presley Blvd.
Memphis, TN, US 38116

Beroemde barbecue uit Memphis

Recreatie
De zoete geur van barbecue vult de lucht zowat overal waar je gaat in Memphis.
Memphis, TN, US

Conferentiecentrum Renasant in Memphis

Conventiecentrum
Op 1 mi. afstand
Het Renasant Convention Center wordt opnieuw vormgegeven met een baanbrekende renovatie die onder meer verbeteringen aan het interieur en exterieur van het gebouw omvat. Elke vierkante centimeter van het congrescentrum zal door dit project worden aangeraakt, met afwerkingen en voorzieningen van hotelkwaliteit die gewenst zijn door vergaderplanners en hun afgevaardigden. De visie voor heruitvinding van de conventie is bedoeld voor vergaderruimtes met uitzicht op de rivier en de skyline, samen met buitenterrassen, hallen met glazen wanden, prefunctionele ruimtes en 46 breakout-vergaderruimten. Na voltooiing in de herfst van 2020 zal het Renasant Convention Center beschikken over een hoofdtentoonstellingsruimte zonder kolommen van 118.000 vierkante meter, een nieuwe buitenhal en een pre-functionele ruimte, 46 breakout-rooms, een secundaire flexruimte die gemakkelijk kan worden omgebouwd tot een balzaal van 67.500 vierkante meter, de grootste in de regio, en een balzaal van 28.000 vierkante meter voor kleinere evenementen. De renovatie omvat ook openbare kunst, digitale bewegwijzering en extra laadkades om het in- en uitladen te vergemakkelijken.
255 N. Hoofdstraat
Memphis, TN, US 38103

Internationale luchthaven van Memphis

Vliegveld
Op 12 mi. afstand
De luchthaven van Memphis dient als een grote basis voor Delta Air Lines en biedt veel rechtstreekse vluchten op Allegiant, American, Delta, Frontier, Southwest, United en Spirit. De belangrijkste bestemmingen van MEM in Noord-Amerika zijn Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis, New York, Orlando en Salt Lake City, evenals handige verbindingen met internationale vluchten. Dankzij de aanwezigheid van de FedEx World Hub is MEM ook de drukste vrachtluchthaven in Noord-Amerika en de tweede drukste vrachtluchthaven ter wereld. In 2022 opende MEM een nieuwe gemoderniseerde hal met hogere plafonds, meer natuurlijk licht, een nieuw restaurant en winkelmogelijkheden, en voorzieningen zoals opladers op elke poortstoel.
2491 WINCHESTER
SUITE 113
Memphis, TN, US 38116

Congrescentra

  • Renasant Convention Center in Memphis

    Het Renasant Convention Center in Memphis, gunstig gelegen in het centrum van Memphis en verbonden met het Sheraton Memphis Downtown, is de ideale locatie voor uw volgende conventie, beurs, vergadering of banket.

    • Tentoonstellingsruimte118.000 ft²
      Totale vergaderruimte118.000 ft²
      Hotelkamers 1 mijl van conferentiecentrum3.334

Meer

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Mar 15 – Jun 18
Voor- en naseizoen
Sep 1 – Nov 12
Nov 13 – Dec 31
Jan 1 – Mar 14
Laagseizoen
Jun 19 – Aug 31