Hotel Riu Plaza Espana

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
Gran Vía, 84 Madrid 28013

Promoties

Complimentary WiFi

03-07-2024 – 31-08-2025

Beoordelingen

Comunidad de Madrid'4

Aandachtspunten locatie

Cvent's 2024 Top Meeting Hotels

See Cvent's full list of 2024 Top Meeting Hotels

Voorzieningen

Kamerkenmerken en gastenservice

  • Bagagedepot
  • Bellen (gratis)
  • Conciërgeservice
  • Internettoegang
  • Uitzicht (stedelijk)
  • Wasserijservice

Faciliteiten

  • Beveiligingsdienst ter plaatse
  • Cadeauwinkel ter plaatse
  • Catering ter plaatse
  • Langdurig verblijf
  • Restaurant ter plaatse
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Ruimte (buiten)
  • Ruimte (privé)

Zakelijke dienstverlening

  • AV-mogelijkheden
  • Businesscenter
  • Videoconferentie
  • VIP-service

Recreatieve activiteiten

  • Buitenzwembad

Bereikbaarheid van locatie

  • Bus
  • Metro
  • Taxi
  • Trein
  • Vliegveldshuttle

Apparatuur

  • Draagbare wanden
  • Laadperron
  • Podium

Bereikbaarheid

Metrohalte „Plaza España”. Lijnen 3 (geel) en 10 (donkerblauw).

Parkeerruimte

  • Betaalde parkeerruimte€ 32,50 / dag

Afstand vanaf vliegveld

  • 12.43 mijl van locatie

Vergaderruimte Hotel Riu Plaza Espana

Totale vergaderruimte53.820 ft²
Vergaderzalen16
Grootste zaal17.147 ft²
Op één na grootste zaal14.058 ft²
Ruimte (privé)53.820 ft²
Ruimte (buiten)9.688 ft²
Tentoonstellingsruimte53.820 ft²
Filters

Kamers

Totaal aantal hotelkamers582
Suites16

Lokale attracties

Puerta de Alcalá

Historisch monument
Op 20 minutes afstand
De Puerta de Alcalá is een neoklassiek monument op de Plaza de la Independencia in Madrid, Spanje. Het wordt beschouwd als de eerste moderne post-Romeinse triomfboog gebouwd in Europa, ouder dan de soortgelijke monumenten Arc de Triomphe in Parijs en de Brandenburger Tor in Berlijn. Het was een poort van de voormalige muren van Philip IV. Het staat vlakbij het stadscentrum en enkele meters verwijderd van de hoofdingang van het Buen Retiro Parque. Het plein wordt doorsneden door de straat Alcalá, hoewel de straat niet door het monument steekt, en het is de oorsprong van de straten Alfonso XII, Serrano en Olózaga. De naam is afkomstig van het oude pad van Madrid naar de nabijgelegen stad Alcalá de Henares. Madrid zag er aan het einde van de 18e eeuw nog steeds uit als een ietwat saaie gemeente, omringd door middeleeuwse muren. Rond het jaar 1774 gaf koning Karel III Francesco Sabatini de opdracht om een monumentale poort te bouwen in de stadsmuur waardoor een uitgebreide weg naar de stad Alcalá zou passeren, ter vervanging van een oudere, kleinere poort die vlakbij stond. Het werd in 1778 ingehuldigd.
Plaza de la Independencia
Madrid, ES 28001

Gran Vía-straat

Winkelen
Op 1 minute afstand
Als 5th Avenue in NYC is Gran Vía het beste winkelgebied van Madrid.
Calle Gran Vía
Madrid, ES

Koninklijk Paleis

Historisch monument
Op 20 minutes afstand
Het Koninklijk Paleis van Madrid (Spaans: Palacio Real de Madrid) is de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie in de stad Madrid, maar het wordt alleen gebruikt voor staatsceremonies. Het paleis heeft 135.000 vierkante meter (1.450.000 m²) vloeroppervlak en bevat 3.418 kamers. Het is het grootste koninklijke paleis van Europa per vloeroppervlak. Koning Felipe VI en de koninklijke familie wonen niet in het paleis en kiezen in plaats daarvan het aanzienlijk bescheidener paleis van Zarzuela aan de rand van Madrid. Het paleis is eigendom van de Spaanse staat en wordt beheerd door de Patrimonio Nacional, een openbaar agentschap van het ministerie van het voorzitterschap. Het paleis ligt aan de Calle de Bailén („Bailén Street”) in het westelijke deel van het centrum van Madrid, ten oosten van de rivier de Manzanares, en is bereikbaar vanaf het metrostation Ópera. Verschillende kamers in het paleis zijn regelmatig open voor het publiek, behalve tijdens staatsfuncties. Er is een toegangsprijs van €11 vereist. Sommige dagen is het gratis.
Calle de Bailén
Marid, ES 28071

Puerta de Sol

Historisch monument
Op 15 minutes afstand
De Puerta de Sol (Spaans voor „Gate of the Sun”) is een openbaar plein in Madrid, een van de bekendste en drukste plaatsen in de stad. Dit is het centrum (km 0) van het radiale netwerk van Spaanse wegen. Het plein bevat ook de beroemde klok waarvan de klokken het traditionele eten van de Twaalf Druiven markeren en het begin van een nieuw jaar. De nieuwjaarsviering wordt sinds 31 december 1962 live uitgezonden op de nationale televisie.
Plaza de la Puerta de Sol
Madrid, ES 28013

Debod-tempel

Historisch monument
Op 5 minutes afstand
De Debod-tempel is een oude Egyptische tempel die werd ontmanteld en herbouwd in Madrid, Spanje. Het heiligdom werd oorspronkelijk gebouwd 15 kilometer (9,3 mijl) ten zuiden van Aswan in Opper-Egypte, zeer dicht bij de eerste cataract van de Nijl en bij het grote religieuze centrum in Philae gewijd aan de godin Isis. In het begin van de 2e eeuw voor Christus begon Adikhalamani (Tabriqo), de Kushite-koning van Meroë, met de bouw van een kleine kapel met één kamer gewijd aan de god Amon. [2] Het werd gebouwd en gedecoreerd in een soortgelijk ontwerp als de latere Meroïtische kapel waarop de tempel van Dakka is gebaseerd. Later, tijdens het bewind van Ptolemaeus VI, Ptolemaeus VIII en Ptolemaeus XII van de Ptolemeïsche dynastie, werd het aan alle vier de zijden uitgebreid tot een kleine tempel, 12 bij 15 meter (39 ft × 49 ft), die was gewijd aan Isis van Philae. De Romeinse keizers Augustus en Tiberius voltooiden de versieringen. Vanaf de kade is er een lange processieweg die leidt naar de stenen omheining muur, door drie stenen pylonen poorten, en uiteindelijk naar de tempel zelf. De pronaos, die vier kolommen met samengestelde hoofdletters hadden, stortten in 1868 in en zijn nu verloren gegaan. Daarachter lag het oorspronkelijke heiligdom van Amon, het aanbieden van een tafelkamer en een later heiligdom met verschillende zijkamers en trappen naar het dak. In 1960 deed UNESCO, vanwege de bouw van de Aswan Hoge Dam en de daaruit voortvloeiende dreiging van het reservoir voor talrijke monumenten en archeologische vindplaatsen, een internationale oproep om deze rijke historische erfenis te redden. Als teken van dankbaarheid voor de hulp van Spanje bij het redden van de Abu Simbeltempels, schonk de Egyptische staat de tempel van Debod in 1968 aan Spanje. De tempel werd herbouwd in een van de parken van Madrid, het Parque de Oeste, in de buurt van het Koninklijk Paleis van Madrid, en geopend voor het publiek in 1972. De opnieuw in elkaar gemonteerde gateways zijn in een andere volgorde geplaatst dan toen ze oorspronkelijk werden gebouwd. Vergeleken met een foto van de oorspronkelijke site, was de poort met daarop een slanggeflankeerde zon niet de dichtstbijzijnde toegangspoort tot de eigenlijke tempel. Het is een van de weinige werken van oude Egyptische architectuur die buiten Egypte te zien is en het enige in zijn soort in Spanje.
Calle Ferraz 1
Madrid, ES 28008

Meer

Hotel Riu Plaza España, een iconisch gebouw gelegen aan de Big Track, midden in het hart van Madrid, wordt het nieuwe vlaggenschip van RIU in de Spaanse hoofdstad. Na een volledige renovatie, met behoud van het historische karakter, wordt het hotel herboren met het vaste doel om opnieuw een icoon van de stad te worden. De moderne faciliteiten en de hoogwaardige RIU-service zorgen voor een comfortabel verblijf voor zowel zakenreizigers als mensen die de stad willen verkennen. Je volgende evenement wordt gegarandeerd een succes. Er is een breed scala aan conferentie- en evenementenzalen. De ruimte van meer dan 5000 m2 biedt enorme flexibiliteit voor verschillende configuraties en een maximale capaciteit van maximaal 1.500 personen. De kamers beschikken over de nieuwste technologieën en een spectaculair uitzicht over de stad, evenals de hulp van een groot team van ervaren professionals die uw evenement altijd tot een succes zullen maken. Hoogwaardige faciliteiten Dit hotel beschikt over 582 comfortabele kamers en suites die zijn uitgerust met de beste voorzieningen en een indrukwekkende presidentiële suite van 168 m2 en 60 m2 met een terras met een spectaculair uitzicht. Helemaal boven in het gebouw, met een panoramisch uitzicht van 360° over de stad, bevinden zich de exclusieve De Madrid Al Cielo Sky Bar en de 360° Rooftop Bar waar je je in beide kunt onderdompelen in een aangename, relaxte sfeer en kunt genieten van verfijnde cocktails.

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Jan 7 – Jun 15
Aug 25 – Dec 14
Voor- en naseizoen
Jun 16 – Aug 24
Laagseizoen
Dec 15 – Dec 31

Webkoppelingen

Extra materiaal

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?