Destination Madison

22 E. Mifflin St. Suite 200 53703

Waarom kiezen voor Madison?

Onze hoofdstad ligt op een landengte tussen de meren Monona en Mendota, wat betekent dat onze bruisende binnenstad omgeven is door een prachtig landschap. Het is een plek waar bezoekers genieten van al het moois en de voordelen van een stad. Van vergaderplanners tot de media, we staan bovenaan de ranglijst en hebben we onze reputatie vergroot als een plek waar u kunt rekenen op een succesvolle vergadering en tevreden bezoekers. #4 Groenste steden in de VS (2020): Het Monona Terrace Community & Convention Center is Platinum LEED-gecertificeerd en we hebben meer dan 100 LEED-gecertificeerde gebouwen verspreid over de stad. (Om nog maar te zwijgen over de zorg die we besteden aan onze 5 meren, meer dan 200 kilometer aan fiets- en wandelpaden en 270 parken.) Hier is duurzaamheid geen trend, maar een traditie. 2 James Beard Best Chef-winnaars (2023) + 27 halve finalisten in de afgelopen 10 jaar: we zijn trots op ons agrarische erfgoed, dat perfect past bij de lange lijst van bekroonde chef-koks en mixologen in de eet- en drinkscene van Madison. Op de meeste menu's staan lokale telers, en ons aanbod aan restaurants maakt het gemakkelijk om opties te vinden, van wereldwijde gerechten tot glutenvrije of plantaardige gerechten, cocktails, mocktails en meer. #3 Gelukkigste stad van Amerika (2023): Dit is niet verrassend, gezien het landschap tussen het meer en de stad en het meer dat een perfecte setting vormt voor buitenactiviteiten het hele jaar door, van wandelen, fietsen, paddleboarden en kajakken in de zomer tot langlaufen, sneeuwzeilen en ijsvissen in de winter. Madison beschikt over meer dan 12.000 kamers en 400.000 m² aan vergaderruimte die beschikbaar zijn voor een breed scala aan evenementen. Madison was gastheer van milieu-, onderwijs-, technische, agro-business-, sport-, biotechnologie- en medische groepen, waaronder World Dairy Expo, IRONMAN Wisconsin en de CrossFit Games. Beloopbaar. Duurzaam. Onvergetelijk Madison. Plan nu om je volgende evenement hier te organiseren!

Afstand vanaf vliegveld

  • Regionale luchthaven Dane County

    9 mijl van stadscentrum


Lokale attracties

State Street

Winkelen
Geniet van alles wat State Street te bieden heeft: geweldige lokale restaurants en bars, speciaalzaken en entertainment.

Wijnmakerij en distilleerderij Wollersheim

Recreatie
Historisch kalkstenen wijnhuis dat bekend staat om zijn kenmerkende wijnen. De wijngaarden, gelegen op zuidelijke hellingen, kijken uit op de Wisconsin-rivier. Wijnwinkel, dagelijks rondleidingen en proeverijen. Het hele jaar geopend. Gelegen 25 mijl ten noordwesten van Madison.
7876 Hwy. 188
Prairie du Sac, WI

Madison-boten

Recreatie
Kies je ideale locatie om de meren van Madison te bereiken! Verken Lake Wingra, Lake Monona of Lake Mendota met kano-, kajak-, roeiboot-, paddleboards- of waterfietsverhuur. Lessen, yogasessies en speciale evenementen dragen bij aan het plezier.
Diverse locaties
Madison, WI

Kindermuseum van Madison

Museum
Met unieke interactieve tentoonstellingen, dagelijkse activiteiten en het hele jaar door speciale evenementen voor zowel kinderen als volwassenen is er altijd wel iets te doen in het Madison Children's Museum. Er is ruimte voor evenementen beschikbaar.
100 N. Hamilton St.
Madison, WI 53703

Ouverture Centrum voor de Kunsten

Theater
Ouverture Center for the Arts presenteert internationaal geprezen voorstellingen, waaronder opera, musicals, dans en familie-entertainment. Overture biedt verschillende locaties voor vergaderingen en speciale evenementen.
201 State St.
Madison, WI 53703

Madison Museum voor Hedendaagse Kunst

Museum
MMoca is gehuisvest in een hoog, door Cesar Pelli ontworpen gebouw en biedt gratis tentoonstellingen die mensen betrekken bij moderne en hedendaagse kunst. Vier galerieën bieden wisselende tentoonstellingen met aandacht voor gevestigde en opkomende kunstenaars. Een beeldentuin op het dak biedt een verademing met inspirerende uitzichten. De toegang is gratis.
227 State St.
Madison, WI 53703

Botanische tuinen van Olbrich

Parkeren
Maak een wandeling van 16 hectare aan buitentuinen - van een winterharde rozentuin uit het Midwesten tot het enige Thaise paviljoen op het vasteland van de VS. Geniet van het Bolz Conservatory, een overdekt tropisch paradijs met exotische planten, bloemen, vogels en vissen. Geboden evenementen, concerten en lessen. Het hele jaar door dagelijks geopend.
3330 Atwood Avenue.
Madison, WI

Kunstmuseum van Chazen

Museum
De Chazen presenteert collecties die variëren van de oudheid tot heden, maar ook tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen en culturele evenementen. Er is ook ruimte voor speciale evenementen beschikbaar. De toegang is gratis, op maandag gesloten.
750 University Avenue.
Madison, WI 53703

Congrescentra

  • Alliant Energy Center

    Gelegen in het hart van Madison en een topkeuze voor exposities, congressen, vergaderingen, concerten, sportevenementen en nog veel meer, is het Alliant Energy Center-complex een one-stop-shop voor al uw evenementen.

  • Monona Terrace Community and Convention Center

    Monona Terrace Community and Convention Center ligt aan de oever van Lake Monona in het centrum van Madison, op twee blokken van het State Capitol Building.

Meer

Webkoppelingen

Extra materiaal

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?