Visit Jackson

308 E. Pearl Street, Stap 301 39201

Welkom in de City With Soul!

Ontdek een authentieke setting voor uw vergaderingen in Jackson, Mississippi, de City With Soul die precies de juiste maat heeft. Jackson biedt de vergaderplanner de mogelijkheid om zijn deelnemers een overvloed aan opties te bieden dankzij het rijke muziekerfgoed, het culturele aanbod, seizoensfestivals en sportevenementen, en niet te vergeten de vriendelijke mensen en culinaire charme. Een groeiend aantal vergaderplanners die op zoek zijn naar ultramoderne faciliteiten, vinden Jackson vol warme gastvrijheid en uitzonderlijke service, uitstekende locaties en economisch onderlegd. • Locatie/vergaderruimte: Jackson Convention Complex - 330.000 m² Totale luxe vergaderruimte van Ft. Een LEED-gecertificeerde faciliteit. • Accommodaties met vergaderruimte: - Hilton Garden Inn Downtown/Voorheen het historische King Edward Hotel — 180 kamers - 7.000 m² Ft. vergaderruimte - Hilton Jackson — 276 kamers - 20.626 m² Ft. vergaderruimte - The Westin Jackson — 203 kamers - 11.602 m² Ft. vergaderruimte - Homewood Suites Fondren -125 kamers - 1.259 m² Ft. vergaderruimte • Hotels: 38 hotels 3.200+ slaapkamers 1.800 slaapkamers - Downtown • Dingen om te doen: 28 Attracties/musea Kunst • Theater • Concerten • Festivals • Sport • Keuken: Meer dan 300 restaurants Soul Food • Zeevruchten • Southern Fusion • BBQ

Bereikbaarheid

Jackson ligt op het kruispunt van de I-20 en de I-55 en is gemakkelijk bereikbaar met alle soorten vervoer. De internationale luchthaven van Jackson ligt op slechts 15 minuten van het centrum. Bus-/treinstation is gunstig gelegen in het centrum. Grondafstanden (mijlen) naar andere grote steden: Atlanta: 441 - Birmingham: 248 - Chicago: 753 - Dallas: 412 - Memphis: 208 - Miami: 979 - New Orleans: 185 - St. Louis: 505

Afstand vanaf vliegveld

  • Jackson-Medgar Wiley Evers International Air (JAN)

    10 mijl van stadscentrum


Lokale attracties

Geschiedenis van het Museum van Mississippi

Museum
Op 1 mi. afstand
Het Museum of Mississippi History moedigt mensen aan om de geschiedenis van onze staat te ontdekken en te waarderen. We presenteren rijke en complexe verhalen die illustreren hoe ons gedeelde verleden onze toekomst samen beïnvloedt. Gelegen in het hart van het centrum van Jackson, verkent het museum meer dan 15.000 jaar staatsgeschiedenis. Bezoekers zullen genieten van innovatieve tentoonstellingen, educatieve programma's en honderden artefacten.
Noordstraat 222
Jackson, MS, US 39201

Museum van het Oude Capitool

Museum
Op 1 mi. afstand
Het oude Capitool, een nationaal historisch monument en een van Amerika's mooiste voorbeelden van openbare architectuur uit de Griekse Revival, diende van 1839 tot 1903 als hoofdstad van de staat, de plaats van opmerkelijke gebeurtenissen zoals de goedkeuring van de Ordinance of Secession. Het oude Capitool werd van 1959-1961 gerestaureerd en werd gebruikt als staatshistorisch museum. In 2005 beschadigde orkaan Katrina het dak van het gebouw en overstroomde het museum. De meeste artefacten en exposities zijn veilig verwijderd om te worden verplaatst naar een toekomstig, geheel nieuw Museum of Mississippi History. Het oude Capitool werd in zijn oorspronkelijke glorie hersteld en keerde in 2009 terug als staatshuismuseum.
100 S. State Street
Jackson, MS, US 39201

Eudora Welty Huis en Tuin

Historisch monument
Op 1 mi. afstand
De Pulitzer Prize-winnende schrijfster Eudora Welty woonde en schreef 76 jaar lang in haar huis in Jackson aan Pinehurst Street 1119. Haar ouders voltooiden de bouw van het huis in 1925, toen Eudora 16 jaar oud was en onlangs haar middelbare school had afgerond. Het Eudora Welty House and Garden is na haar dood in 2001 gerestaureerd door het Mississippi Department of Archives and History en is geopend voor rondleidingen op reservatie van dinsdag tot en met vrijdag, vier keer per dag om 9.00, 11.00, 13.00 en 15.00 uur en op de tweede zaterdag van elke maand om 9.00 en 11.00 uur.
Pinehurststraat 1109
Jackson, MS, US 39202

Herenhuis van de gouverneur van Mississippi

Historisch monument
Op 5 blocks afstand
Dit prachtige herenhuis uit de Griekse renaissance, gebouwd in 1841, werd volgens architect William Nichols ontworpen „om te voldoen aan de eenvoud van herpublicatie”. Het herenhuis is sinds januari 1842 de officiële residentie van de eerste familie van Mississippi en is de op een na oudste continu bewoonde gouverneurwoning in de Verenigde Staten. In 1975 werd het landhuis aangewezen als nationaal historisch monument.
300 E. Capitol Street
Jackson, MS, US 39201

Burgerrechtenmuseum van Mississippi

Museum
Op 1 mi. afstand
Het Mississippi Civil Rights Museum deelt de verhalen van een Mississippi-beweging die de natie heeft veranderd. Het museum bevordert een beter begrip van de Mississippi Civil Rights Movement en de impact ervan door de kracht en opofferingen van haar volkeren te benadrukken. Bezoekers zullen getuige zijn van de vrijheidsstrijd in acht interactieve galerijen die de systematische onderdrukking van zwarte Mississippiërs en hun strijd voor gelijkheid tonen die de staat en de natie heeft veranderd. Zeven van de galerijen omringen een centrale ruimte genaamd „This Little Light of Mine”. Daar gloeit een dramatische sculptuur feller en de muziek van de Beweging zwelt als bezoekers samenkomen.
Noordstraat 222
Jackson, MS, US 39201

Kindermuseum van Mississippi

Museum
Op 2 mi. afstand
Praktische en boeiende exposities zijn programma's die alle kinderen naar dit dynamische museum lokken. Ontdek culturele kunsten, wetenschap en technologie, alfabetisering, gezondheid en voeding, en het erfgoed van Mississippi. Kom spelen!
Highland Drive 2145
Jackson, MS, US

Smith Robertson Museum & Cultureel Centrum

Museum
Op 5 minutes afstand
Smith Robertson, de eerste school voor Afro-Amerikaanse kinderen in de stad, ligt op een steenworp afstand van het State Capitol-gebouw en ligt op loopafstand van de belangrijkste bedrijven en attracties in het centrum van Jackson. Door middel van kunst, artefacten en fotografie worden het werk, de levensstijl en de artistieke bijdragen van Afro-Amerikanen gevierd, wat een beter begrip oproept van de Afro-Amerikaanse ervaring in het diepe zuiden.
Bloom St. 528
Jackson, MS, US 39202

Landbouw- en Bosbouwmuseum van Mississippi

Museum
Op 2 mi. afstand
Dit complex van 40 hectare, gelegen in het hart van de stad, brengt de rijke landbouwgeschiedenis van Mississippi tot leven. Een erfgoedcentrum van 40.000 vierkante meter beschrijft de geschiedenis van land- en bosbouw aan de hand van een uitgebreide collectie artefacten en levensechte tentoonstellingen. Buiten vertellen de Fortenberry-Parkman Farm restauratie en Bisland Cotton Gin, beide rond 1860, het verhaal van het boerenleven in het vroege Mississippi. Loop door de hoofdstraat van de restauratie „Small Town, Mississippi” (circa 1920) en stel je een dag voor uit het leven van mensen die ooit in deze gebouwen hebben gezwoegd en aanbeden. Een bezoek aan de Fitzgerald-collectie en het Ethnic Heritage Center maken deze wandeling door de geschiedenis compleet. Bekroonde rozentuinen en speciale tuinen zorgen het hele jaar door voor plezier.
1150 Lakeland Drive
Jackson, MS, US 39216

Congrescentra

  • Jackson Convention Complex an SMG Managed Facility

    Gelegen in het centrum van een stad vol passie, warmte en hart, zal het nieuwe Jackson Convention Complex de belangrijkste showplace van het zuidoosten worden. Het complex zal beschikken over 128.000 m² vergaderruimte en een tentoonstellingsruimte van 60.000 m².

Meer

Extra informatie

De stad met de ziel, Jackson, Mississippi, de hoofdstad van de staat Waarom is Jackson de stad met de ziel? Om te beginnen zijn de mensen hier zowat de vriendelijkste die je ooit zult ontmoeten. En er zijn zoveel leuke dingen te doen in Jackson, de grootste stad van Mississippi, zoveel gezinsvriendelijke plekken om te ontdekken. En niet te vergeten honderd evenementen, van erfgoedfestivals tot antiekshows en symfonieconcerten tot sportklassiekers. Ontdek een wereld vol nieuwe avonturen wanneer je naar de stad Jackson, Mississippi, de hoofdstad van de staat reist.