Akti Imperial Hotel & Convention Center Dolce by Wyndham

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
Ialisou Avenue en Iliadon-straat (Ixia) Rhodes Ialyssos 85100

Benodigde datums

  • 20-10-202431-10-2024
  • 01-04-202511-04-2025

Beoordelingen

Hellenic Chamber of Hotels
5

Voorzieningen

Kamerkenmerken en gastenservice

  • Bagagedepot
  • Conciërgeservice
  • Internettoegang
  • Roomservice
  • Uitzicht (bergen)
  • Uitzicht (oceaan of water)
  • Wasserijservice

Faciliteiten

  • Alles inclusief
  • Autoverhuurservice
  • Cadeauwinkel ter plaatse
  • Catering ter plaatse
  • Restaurant ter plaatse
  • Ruimte (buiten)

Zakelijke dienstverlening

  • Businesscenter

Recreatieve activiteiten

  • Binnenzwembad
  • Buitenzwembad
  • Fitnesscenter
  • Spa of salon
  • Tennisbanen
  • Watersport
  • Whirlpool

Bereikbaarheid van locatie

  • Bus
  • Taxi

Afstand vanaf vliegveld

  • 7.46 mijl van locatie

Parkeerruimte

  • Gratis parkeren

Vergaderruimte Akti Imperial Hotel & Convention Center Dolce by Wyndham

Totale vergaderruimte242.188 ft²
Vergaderzalen32
Grootste zaal23.035 ft²
Op één na grootste zaal12.379 ft²
Ruimte (buiten)Beschikbaar
Filters

Kamers

Totaal aantal hotelkamers710
Tweepersoons (2 bedden)630
Suites24

Lokale attracties

Ialyssos-strand

Recreatie
Dit is een van de goed georganiseerde stranden van Rhodos. Net als Ixia is het deels kiezelstrand en erg populair bij windsurfers omdat het er meestal winderig en golvend is. Het landschap is min of meer hetzelfde, waar je ook bent langs de kustlijn van Ialyssos: het strand is goed georganiseerd met de tuinen en zwembaden erachter en aan de achterkant de hotels met meerdere verdiepingen met hun tennisbanen en andere faciliteiten.

Akropolis van Lindos

Historisch monument
Op 1 hour afstand
Verscholen aan de voet van een steile rots en prachtig omringd door de zee ligt de traditionele nederzetting Líndos; op de top van dezelfde rots staat een eeuwenoude acropolis, met trots uitzicht op de archipels. De acropolis getuigt in stilte van het glorieuze verleden van Líndos, een belangrijke zeemacht uit de oudheid die naar verluidt 17.000 inwoners had. Het landschap van Líndos vat de essentie van Rhodos samen: een verrassend mooie mix van oud en middeleeuws! Met 600.000 bezoekers per jaar concurreert Líndos met Delphi als tweede meest bezochte archeologische vindplaats in Griekenland.

Tsambika-strand

Recreatie
Op 35 minutes afstand
Het lange zandstrand van Tsambika ligt 25 km ten zuiden van de stad Rhodos, onder de imposante rots waar het wonderbaarlijke klooster van Tsambika staat. Turkoois water en goudkleurig zand creëren een prachtig landschap, ideaal om te ontspannen en te genieten van de zon. Tientallen kleurrijke strandfaciliteiten zijn beschikbaar, evenals watersporten voor de meest gewaagde types. De wijdere regio is erg vriendelijk en biedt tal van voorzieningen, zowel overdag als's nachts.

Vlindervallei van Rhodos

Parkeren
Op 30 minutes afstand
Landinwaarts op Rhodos bevindt zich een uniek natuurreservaat, „Butterfly Valley” (in het Grieks „Petaloúdes”). Naast zijn esthetische waarde is het ook de locatie van het enige natuurlijke bos van Liquidambar orientalis (Oosterse Sweetgum-bomen) in Europa en een rustpunt voor de Jersey-tijger (Panaxia Quadripunctaria), een nachtvlinder. Een uitstekende plek voor gezinnen met kinderen die willen genieten van de schoonheid van de natuur en de levenscyclus van vlinders willen onderzoeken als onderdeel van hun zomervakantie. U en uw kinderen zullen genieten van de rustige wandeling door de schaduwrijke, groene vallei met zijn kleine rivier en prachtige watervallen. Je wordt permanent omringd door vlinders die zich tegen de boomstammen camoufleren terwijl je naar het klooster op de top loopt, of onderweg even uitrust op een van de houten banken.

Oude binnenstad van Rhodos

Historisch monument
Op 4 km afstand
Rhodos (Grieks: δδōπ, Ródos [ˈroðos]) is de belangrijkste stad en een voormalige gemeente op het eiland Rhodos in de Dodekanesos, Griekenland. Sinds de hervorming van de lokale overheid in 2011 maakt het deel uit van de gemeente Rhodos, waarvan het de zetel en een gemeentelijke eenheid is. Het heeft een bevolking van ongeveer 90.000 inwoners in het grootstedelijk gebied. Rhodos is al sinds de oudheid beroemd als de locatie van de Kolossus van Rhodos, een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. De citadel van Rhodos, gebouwd door de Hospitalliers, is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Europa, die in 1988 werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De stad Rhodos is een belangrijk stedelijk centrum en een populaire internationale toeristische bestemming.

Nachtleven op Rhodos

Nachtleven
Op 4 km afstand
Rhodos staat bekend om zijn nachtleven, dat veel alternatieven biedt. Er zijn veel uitgaansgelegenheden beschikbaar, van tavernes en cafetaria's tot clubs, pubs, bars, bioscopen en zelfs een casino. Je kunt een wandeling maken en de ideale plek kiezen op basis van de muziek die je verkiest. Er zijn verfijnde bars voor een ontspannen avond en clubs voor een extreme avond met alcohol en dans. Het leven in Rhodos is bijzonder kosmopolitisch en de populairste locaties om naartoe te gaan zijn de oude stad, Ialysos en Faliraki. In de oude stad aan de kust, aan de Orfanidi Street, zijn er tal van bars, waardoor de straat in feite omgedoopt is tot Bar Street. Faliraki is een beruchte plek, maar vooral voor jonge mensen die graag veel drinken. Vooral in de zomer neemt het nachtleven van Rhodos een grote vlucht en vermaken toeristen zich tot in de vroege uurtjes en dansen ze tot in de vroege uurtjes.

Paleis van de Grootmeester van de Ridders van Rhodos

Historisch monument
Op 4 km afstand
Het Paleis van de Grootmeester van de Ridders van Rhodos, ook wel bekend als het Kastello (Grieks: αττλα, uit het Italiaans: Castello, „kasteel”), is een middeleeuws kasteel in de stad Rhodos, op het eiland Rhodos in Griekenland. Het is een van de weinige voorbeelden van gotische architectuur in Griekenland. De site was vroeger een citadel van de Knights Hospitaller die fungeerde als paleis, hoofdkwartier en fort. Volgens recente studies lagen op de exacte plek waar het paleis nu staat, de fundamenten van de oude tempel van de zonnegod 'Helios' en waarschijnlijk was dat de plek waar de Kolossus van Rhodos in de oudheid stond. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd aan het einde van de 7e eeuw als Byzantijnse citadel. Nadat de Hospitaalridders Rhodos en enkele andere Griekse eilanden (zoals Kalymnos en Kastellorizo) in 1309 hadden bezet, bouwden ze het fort om tot hun administratieve centrum en het paleis van hun grootmeester. In het eerste kwart van de 14e eeuw herstelden ze het paleis en voerden ze een aantal belangrijke wijzigingen aan. Het paleis werd beschadigd tijdens de aardbeving van 1481 en werd kort daarna hersteld. Na de verovering van het eiland in 1522 door het Ottomaanse Rijk werd het paleis gebruikt als commandocentrum en fort. Het onderste deel van het paleis was streng beschadigd door een munitie-explosie in 1856.Als gevolg hiervan werden veel kamers op de eerste verdieping vernield. Tijdens de Italiaanse overheersing van Rhodos restaureerde de Italiaanse architect Vittorio Mesturino de beschadigde delen van het paleis tussen 1937 en 1940.Het werd een vakantieverblijf voor de koning van Italië, Victor Emmanuel III, en later voor de fascistische dictator Benito Mussolini, wiens naam nog steeds te zien is op een grote plaquette bij de ingang.Op 10 In februari 1947 bepaalde het vredesverdrag met Italië, een van de vredesverdragen van Parijs, dat de onlangs opgerichte Italiaanse Republiek zou de Dodekanesos naar Griekenland overbrengen. In 1948 werden Rhodos en de rest van de Dodekanesos overgedragen, zoals eerder was afgesproken. Het paleis werd vervolgens omgebouwd tot museum en wordt tegenwoordig bezocht door de miljoenen toeristen die Rhodos bezoeken. In 1988, toen Griekenland het roulerend voorzitterschap van de Europese Economische Gemeenschap bekleedde (zoals de Europese Unie toen heette), hielden de Griekse premier Andreas Papandreou en de andere leiders van de EEG een bijeenkomst in het paleis.

Aquarium van Faliraki

Recreatie
Op 20 minutes afstand

Meer

Dit elegante resort met 9 verdiepingen op het kosmopolitische eiland Rhodos ligt op slechts een steenworp afstand van het lange, prachtige kiezelstrand van Ixia en kijkt uit over het heldere water van de Egeïsche Zee. De ondergrondse privépassage biedt gemakkelijke toegang vanaf het grote zwembad naar het strand. Het ligt dicht bij het centrum van Rhodos, de internationale luchthaven Diagoras en de haven van Mandraki Rhodos, en is ideaal gelegen nabij enkele van de meest toeristische attracties, locaties, stranden, restaurants, bars en winkelstraten van het eiland. De moderne faciliteiten van Akti Imperial, betaalbare 5-sterrenvoorzieningen, traditionele gastvrijheid en adembenemende zonsondergangen maken het tot de perfecte vakantiebestemming!

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
May 1 – Sep 30
Voor- en naseizoen
Apr 3 – Apr 30
Oct 1 – Oct 31
Laagseizoen