Starhotels Michelangelo

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
Via Fratelli Rosselli, 2 Florence 50123

Beoordelingen

Italia Hotel Classification
4
Northstar
4

Voorzieningen

Kamerkenmerken en gastenservice

  • Bagagedepot
  • Conciërgeservice
  • Internettoegang
  • Roomservice
  • Uitzicht (stedelijk)
  • Wasserijservice

Faciliteiten

  • Autoverhuurservice
  • Beveiligingsdienst ter plaatse
  • Catering ter plaatse
  • Huisdiervriendelijk
  • Restaurant ter plaatse
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Ruimte (privé)

Zakelijke dienstverlening

  • AV-mogelijkheden
  • Businesscenter
  • Videoconferentie
  • VIP-service

AV-mogelijkheden

  • AV-apparatuur
  • AV-medewerkers ter plaatse
  • Hogesnelheidsinternet (10Mbps)

Recreatieve activiteiten

  • Fitnesscenter

Bereikbaarheid van locatie

  • Bus
  • Metro
  • Taxi
  • Trein
  • Vliegveldshuttle

Afstand vanaf vliegveld

  • 3.73 mijl van locatie

Parkeerruimte

  • Gratis parkeren
  • Betaalde parkeerruimte
  • Parkeerruimte op straat

Vergaderruimte Starhotels Michelangelo

Totale vergaderruimte7.000 ft²
Vergaderzalen7
Grootste zaal2.561 ft²
Op één na grootste zaal2.216 ft²
Ruimte (privé)Beschikbaar
Filters

Kamers

Totaal aantal hotelkamers119
Tweepersoons (2 bedden)119
Suites26

Lokale attracties

Amerigo Vespucci vliegveld (FLR)

Vliegveld
Op 7 km afstand
Terminalweg 11
Florence, IT 50127

Het Pitti Palace

Museum
Op 3 mi. afstand
Het Palazzo Pitti, dat vroeger de residentie was van de groothertogen van Toscane en later van de koning van Italië, herbergt nu verschillende belangrijke collecties schilderijen en beeldhouwwerken, kunstwerken, porselein en een kostuumgalerij, en biedt bovendien een prachtig versierde historische omgeving die zich uitstrekt tot de Boboli-tuinen, een van de vroegste Italiaanse tuinen die ook bekend staat om zijn fonteinen en grotten.
Piazza Pitti, 1
Florence, IT

Kathedraal van Santa Maria de Fiore

Historisch monument
Op 3 mi. afstand
De kathedraal van Florence staat hoog boven de stad met zijn prachtige renaissancekoepel ontworpen door Filippo Brunelleschi. De kathedraal, genoemd ter ere van Santa Maria de Fiore, is een enorm gotisch bouwwerk gebouwd op de plaats van de 7e-eeuwse kerk van Santa Reparata, waarvan de overblijfselen te zien zijn in de crypte. De kathedraal werd aan het einde van de 13e eeuw gebouwd door Arnolfo di Cambio, en de koepel, die de buitenkant domineert, werd in de 15e eeuw toegevoegd naar een ontwerp van Filippo Brunelleschi. Rechts van de kathedraal staat een standbeeld van elk van deze belangrijke architecten, die beiden hun werk tot in de eeuwigheid bewonderen. Kun je je voorstellen dat het twee eeuwen duurde voordat de kathedraal als voltooid werd beschouwd? De kerk werd ingewijd zodra de koepel was geplaatst, hoewel de gevel (voorkant van de kerk) toen nog maar half klaar was. Het was slechts decoratie en bleef dus tot in de 19e eeuw onvoltooid. Op dat moment werd het zelfs vernieuwd door mensen zoals die tijd en eindelijk klaar! De buitenkant is bedekt met een decoratieve mix van roze, wit en groen marmer. Het interieur is daarentegen vrij strak en eenvoudig, maar best aangenaam op warme zomerdagen, aangezien de temperatuur binnen meestal koeler is. De mozaïektrottoirs zijn zeker de belangrijkste attractie binnenin.
Piazza Duomo
Florence, IT

Boboli-tuin

Parkeren
Op 3 mi. afstand
Achter het Pitti Palace rijzen de prachtige Boboli-tuinen op. Ze werden oorspronkelijk ontworpen voor de Medici en zijn een van de eerste voorbeelden van de Italiaanse tuin die later de inspiratie vormde voor die van veel Europese hoven. De tuinen strekken zich uit over een uitgestrekt gebied en vormen een openluchtmuseum ... Meer met antieke en renaissancistische beelden, grotten en grote fonteinen. Tijdens de talrijke en gevarieerde wandelingen kunt u de sfeer van het leven aan het hof oproepen en genieten van de ervaring van een tuin die zijn natuurlijke cyclus blijft vernieuwen in overeenstemming met de traditie van zijn verleden.
Piazza Pitti, 1
Florence, IT 50125

Galleria degli Uffizi

Museum
Op 4 mi. afstand
Dit is een van de beroemdste musea voor schilderijen en beeldhouwkunst ter wereld. De collectie primitieve en renaissanceschilderijen omvat verschillende alom geprezen meesterwerken aller tijden, waaronder werken van Giotto, Simone Martini, Piero della Francesca, Fra Angelico, Filippo Lippi, ... meer Botticelli, Mantegna, Correggio, Leonardo da Vinci, Raphael, Michelangelo en Caravaggio. Duitse, Nederlandse en Vlaamse meesters zijn ook goed vertegenwoordigd met belangrijke werken van Dürer, Rembrandt en Rubens. De Galleria degli Uffizi bevindt zich op de bovenste verdieping van het grote gebouw dat Giorgio Vasari tussen 1560 en 1580 heeft gebouwd om de administratieve kantoren van de Toscaanse staat te huisvesten. De galerij werd opgericht door groothertog Francesco I en vervolgens verrijkt door verschillende leden van de Medici-familie, die grote verzamelaars waren van schilderijen, beeldhouwwerken en kunstwerken. De collectie werd herschikt en uitgebreid door de groothertogen van Lotharingen, die de Medici opvolgden, en uiteindelijk door de Italiaanse staat. De Uffizi-gebouwen herbergen ook andere belangrijke collecties: de Contini Bonacossi-collectie en de collectie prenten en tekeningen (Gabinetto Disegni e Stampe degli Uffizi). De Vasari Corridor, de verhoogde doorgang die de Uffizi verbindt met het Palazzo Pitti, werd in 1565 door Vasari gebouwd. Er hangt een belangrijke collectie schilderijen uit de 17e eeuw en de beroemde verzameling zelfportretten van kunstenaars.
Piazzale degli Uffizi
Florence, IT 650122

Aeroport Amerigo Vespucci

Vliegveld
Op 5 mi. afstand
Via De Termineslaan 11
Florence, IT 50127

Nationaal museum van Bargello

Museum
Op 4 mi. afstand
Het museum heeft een opmerkelijke collectie beeldhouwwerken en kunstwerken. Het is gevestigd in een indrukwekkend gebouw gebouwd voor de Capitano de Popolo in het midden van de 13e eeuw, dat later de zetel werd van de Podestà en de Raad van Justitie. Sinds 1865 huisvest het palazzo het Nationaal Museum, dat samenbrengt ... Nog veel belangrijke sculpturen uit de Renaissance, waaronder meesterwerken van Donatello, Luca della Robbia, Verrocchio, Michelangelo en Cellini. Het museum werd vervolgens verrijkt met prachtige collecties bronzen, majolica, wassen, email, medailles, zegels, ivoor, barnsteen, wandtapijten, meubels en textiel uit de Medici-collecties en die van particuliere schenkers.
Proconsolestraat 4
Florence, IT 450122

Meer

Net als de prachtige stad Florence zelf combineert het Starhotels Michelangelo klassieke stijl met hedendaagse elegantie. Perfect verbonden met het station S. Maria Novella en strategisch gelegen nabij het nieuwe Opera Theater en het conferentiecentrum Stazione Leopolda, zullen gasten zich thuis voelen in het hart van Florence. De inrichting van de 119 kamers is geïnspireerd op typisch Italiaans design en combineert een chique, moderne stijl met maximaal comfort. Het Assaggi restaurant biedt de beste traditionele Toscaanse gerechten, bereid met geselecteerde ingrediënten, terwijl de gezellige bar de ideale plek is om te ontspannen en te genieten van een drankje. De 7 vergaderzalen bieden plaats aan maximaal 230 personen en zijn uitgerust met geavanceerde technologie. Het zijn ideale locaties voor zakelijke bijeenkomsten en privé-evenementen, vakkundig georganiseerd door een team van deskundige professionals.

Webkoppelingen

Extra materiaal

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?