The Caledonian Edinburgh, Curio Collection by Hilton

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
Prinsenstraat Edinburgh EH1 2AB

Promoties

Spring Escapes in Edinburgh

01-03-2025 – 31-03-2025

Winter Events in Scotland

01-01-2025 – 28-02-2025

Complimentary Access to the Leisure Facilities

23-10-2023 – 31-10-2024

1 in 40 Bedrooms Per Night Complimentary

23-10-2023 – 31-10-2024

Complimentary Wifi

24-10-2023 – 31-10-2024

Beoordelingen

AA Hotel Services
5
Forbes Travel Guide
4
Northstar
5

Bekroningen

Scottish Excellence Awards 2024 — Groepshotel van het jaar World Travel Awards 2024 — het toonaangevende luxehotel van Schotland Condé Nast Traveler Readers' Choice Awards 2023 — #5 Beste hotel in het VK World Spa Awards 2023 — de beste hotelspa van Schotland World Luxury Hotel Awards 2023 — Beste luxe historische hotel 2023 Groen toerisme — Zilvercertificaat voor groen toerisme 2023 - Oordeel van de locatie - Gold Standard Q3 World Travel Awards 2023 — het toonaangevende luxehotel van Schotland World Spa Awards 2023 — de beste hotelspa van Schotland 2022 Reizen + vrije tijd — Top 500 hotels van het jaar AA Rosette Award 2022 — Drie rozetten — Dean Banks in The Pompadour AA Rosette Award 2022 — Twee rozetten — Grazing door Mark Greenaway

Aandachtspunten locatie

Voorzieningen

Kamerkenmerken en gastenservice

  • Bagagedepot
  • Bellen (lokaal)
  • Conciërgeservice
  • Internettoegang
  • Roomservice
  • Uitzicht (stedelijk)
  • Wasserijservice

Faciliteiten

  • Beveiligingsdienst ter plaatse
  • Catering ter plaatse
  • Externe cateraars toegestaan
  • Huisdiervriendelijk
  • Restaurant ter plaatse
  • Rolstoeltoegankelijk

Zakelijke dienstverlening

  • AV-mogelijkheden
  • Videoconferentie
  • VIP-service

AV-mogelijkheden

  • AV-apparatuur
  • Hogesnelheidsinternet

Recreatieve activiteiten

  • Binnenzwembad
  • Buitenzwembad
  • Fitnesscenter
  • Spa of salon
  • Whirlpool

Bereikbaarheid van locatie

  • Bus
  • Taxi
  • Trein

Apparatuur

  • Dansvloer
  • Laadperron
  • Piano

Bereikbaarheid

Vanaf de internationale luchthaven van Edinburgh volgt u de A8 naar het stadscentrum, het hotel ligt op de hoek van Princes Street, Shandwick Place en Lothian Road. Vanaf Glasgow International Airport volgt u het oostelijke bord M8 richting Edinburgh. Volg de borden naar het centrum van Edinburgh. Neem aan het einde van de M8 de A71 en volg het stadscentrum. Het hotel ligt op de hoek van Princes Street, Shandwick Place en Lothian Road.

Parkeerruimte

  • Betaalde parkeerruimte£ 35,00 / dag
  • Valet parkeerservice£ 35,00 / dag
  • Parkeerruimte op straat

Afstand vanaf vliegveld

  • 7 mijl van locatie

Vergaderruimte The Caledonian Edinburgh, Curio Collection by Hilton

Totale vergaderruimte8.000 ft²
Vergaderzalen8
Grootste zaal2.400 ft²
Op één na grootste zaal2.360 ft²

Plattegronden

Filters

Kamers

Totaal aantal hotelkamers235
Tweepersoons (2 bedden)48
Suites18

Lokale attracties

Internationaal Conventiecentrum van Edinburgh

Conventiecentrum
Op 5 minutes afstand
Het Edinburgh International Conference Centre (EICC) is de grootste locatie van de stad en organiseert vele belangrijke tentoonstellingen, conferenties en concerten. De locatie ligt in het westen van de stad en is gemakkelijk te bereiken en er is een breed scala aan hotels in de buurt van Edinburgh EICC voor diegenen die willen overnachten. Het Edinburgh International Conference Centre (EICC) is het belangrijkste expositie- en conferentiecentrum in Edinburgh. Het centrum ligt in het hart van het speciaal ontworpen Exchange District aan de westkant van de stad en is ontworpen door Sir Terry Farrell. De bouw van het EICC begon in 1993 en het centrum werd geopend in 1995. Het conferentiecentrum ontvangt elk jaar meer dan 200.000 deelnemers en genereert meer dan £60 miljoen aan inkomsten voor de stad Edinburgh via hotels, reizen en toeristische aankopen. De faciliteiten binnen zijn eersteklas en zeker een kijkje waard, zelfs als je net door Edinburgh reist.
Morrisonstraat
Edinburgh, EDH, GB2

Holyrood Castle

Historisch monument
Op 10 minutes afstand
Palace of Holyroodhouse (Holyrood Palace) - Aan de voet van de Royal Mile is Holyrood Palace, daterend uit de 15e eeuw, de officiële residentie van koningin Elizabeth II wanneer ze Schotland bezoekt. In mei en juli van elk jaar verblijft ze meestal een paar weken. Als de koningin niet aanwezig is, zijn delen van het paleis soms open voor bezoekers, waarbij rondleidingen door verschillende kamers in de State Apartments beschikbaar zijn. Het paleis ligt recht tegenover het Schotse parlement en Arthur's Seat.

Luchthaven Edinburgh

Vliegveld
Op 7 mi. afstand
Edinburgh Airport is de 5e drukste luchthaven in het VK wat betreft het totale aantal passagiers en verbindt de stad met ongeveer 100 bestemmingen in Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Nationale galerieën van Schotland

Museum
Op 10 minutes afstand
Welkom bij de National Galleries of Scotland. Onze collectie Schotse en internationale kunst behoort tot de beste ter wereld en is ondergebracht op 3 locaties in Edinburgh. We hebben 28 tentoonstellingen om te bezoeken, 124 evenementen om bij te wonen en 3085 kunstwerken online om te ontdekken.

Princes Street-tuinen

Parkeren
Op 2 minutes afstand
Princes Street Gardens - Maak een wandeling in dit dramatisch gelegen openbare park onder de wallen van Edinburgh Castle. De tuinen zijn een populaire ontmoetingsplaats in Edinburgh en er worden regelmatig concerten gegeven in de Ross Bandstand, met name tijdens de Hogmanay-feesten in de stad. Kom langs om de oudste bloemenklok ter wereld te bekijken, die per seizoen opnieuw is beplant met ongeveer 35.000 kleurrijke planten. In de kersttijd is Princes Street Gardens ook de locatie van een van de grootste openluchtijsbanen van Groot-Brittannië tijdens het Winter Wonderland.

Edinburgh Playhouse

Recreatie
Op 15 minutes afstand
Het Edinburgh Playhouse opende zijn deuren voor het eerst om 14.00 uur op maandag 12 augustus 1929. Hoewel oorspronkelijk ontworpen als een variététheater, was tegen de tijd dat het gebouw voltooid was besloten om het als bioscoop te openen. De eerste film die werd vertoond was 'The Doctor's Secret', een bewerking van JM Barrie's korte toneelstuk 'Half an Hour'. Het bleef meer dan veertig jaar lang een succesvolle bioscoop, waarbij een aantal sterren op bezoek kwamen, waaronder Marlene Dietrich, Yul Brynner en Laurel and Hardy. In 1973 maakte de neergang in de bioscoopwereld het onmogelijk om winst te maken met zo'n grote zaal met één scherm. Het opsplitsen in een multischerm werd als te duur beschouwd en daarom werd het gebouw te koop aangeboden. De bioscoop werd gesloten op 24 november 1973, met 'Live and Let Die' als laatste film die werd vertoond. In 1975 werd de Edinburgh Playhouse Society opgericht. Deze organisatie was vooral geïnteresseerd in de heropening van het Playhouse en het gebruik voor Opera en Ballet. Er werd een nieuwe petitie gestart en er werden nog eens 13.500 handtekeningen verzameld. Na meer dan vier jaar campagne te hebben gevoerd, stemde de regionale raad van Lothian er uiteindelijk mee in om het Playhouse te kopen en er een multifunctionele locatie van te maken. De bioscoop werd gerenoveerd en geopend als een volledig functioneel theater op 1 juni 1980 met een liefdadigheidsgala ten behoeve van de Variety Club of Great Britain. Sindsdien is het Playhouse een aantal keren van eigenaar veranderd. Eerst naar die van een lokale zakenman en vervolgens naar Apollo Leisure, SFX, Clear Channel Entertainment, Livenation en, vanaf 2010, The Ambassador Theatre Group. In de loop der jaren hebben in het theater de grootste en meest succesvolle musicals ter wereld gespeeld, waaronder Phantom of the Opera, Chicago, Grease, Cats, Les Miserables, Miss Saigon, Mamma Mia, Starlight Express, Mary Poppins en We Will Rock You. Veel legendarische bands en artiesten hebben ook op ons podium gestaan, waaronder Bob Dylan, Neil Young, Tom Waits, BB King, Runrig, The Who, Metallica, Ozzy Osbourne, U2 en Johnny Cash.

Kasteel van Edinburgh

Historisch monument
Op 5 minutes afstand
Dit direct herkenbare fort, gelegen op een uitgedoofde vulkaan, is een krachtig nationaal symbool en maakt deel uit van het werelderfgoed Old and New Towns of Edinburgh. Het verhaal is het verhaal van Schotland.
Castlehill Edinburgh
Midlothian, GB1 EH1 2NG

Dynamische aarde

Recreatie
Op 20 minutes afstand
Our Dynamic Earth - De wetenschapstentoonstelling Our Dynamic Earth Edinburgh, spectaculair gelegen tegenover Salisbury Crags en naast het nieuwe Schotse parlement in Holyrood, is een stimulerende ontdekkingstocht voor het hele gezin. Je kunt een tijdreis maken, naar het centrum van de aarde reizen, astronaut worden of een tropisch regenwoud verkennen! Maak een helikoptervlucht door het steeds veranderende landschap van Schotland, verken de diepten van de oceaan, kom oog in oog te staan met een dinosaurus of wrijf wat fossielen! Tot de faciliteiten behoren de Natural Selection Gift Shop, Food Chain Cafe en Ocean Commotion Soft Play.

Meer

Het Caledonische Edinburgh, plaatselijk bekend als de „Caley”, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Edinburgh. Dit voormalige Victoriaanse spoorweghotel, dat trots aan de westkant van Princes Street staat, ligt in de schaduw van het imposante Edinburgh Castle. De reputatie van stijl en uitmuntendheid trekt al meer dan honderd jaar generaties lokale bewoners, internationale bezoekers en bekende persoonlijkheden aan. Met in totaal 8 privékamers om uit te kiezen, kunnen we indelingen bieden voor elke gelegenheid: van seminarruimten en klaslokalen via theater, cabaretstijl en banket, tot een receptie voor maximaal 500 gasten. Vermaak uw gasten tegen de weelderige achtergrond van lambrisering en prachtige muurschilderingen. Ons toegewijde evenementenmanagementteam helpt u bij elk detail van de planning van uw evenement om er een succes en onvergetelijk van te maken. - 8 veelzijdige conferentie- en evenementenruimten - De grote en luxe Castle Suite - Grootste vergaderruimte: 219 m2 - Op 5 minuten afstand van het Edinburgh International Conference Centre — EICC - 20 minuten van de luchthaven van Edinburgh - Gratis toegang tot wifi - Alle vergaderzalen hebben natuurlijk daglicht - Toegewijd team van evenementenspecialisten Bewonder enkele van de beste uitzichten in Edinburgh vanuit onze 231 kamers en suites. Dineer bij Grazing by Mark Greenaway en ervaar de grandeur van The Lounge, voorheen de stationshal en het loket, trakteer uzelf op enkele van de beste Schotse whisky's in The Caley Bar of geniet gewoon van The Spa.

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Aug 1 – Aug 25
Voor- en naseizoen
Laagseizoen

Annuleringsbeleid

Afhankelijk van het verzoek.

Extra informatie

Locatie en geschiedenis: The Caledonian ligt op een fantastische locatie in het hart van het stadscentrum, aan de westkant van Princes Street en is het luxe hotel dat het dichtst bij de luchthaven van Edinburgh ligt. Met zijn oorsprong als een echt spoorweghotel, begon The Caledonian zijn reputatie als locatie voor zowel de rijken en beroemdheden als de lokale bevolking in 1903. Met een gastenlijst die luidde als een who's who van het witte doek, waren in het oorspronkelijke hotel Hollywoodsterren te gast, van Charlie Chaplin, Laurel and Hardy en Elizabeth Taylor tot Bing Crosby en Sir Sean Connery.

Webkoppelingen

Extra materiaal

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?