visit.brussels - Brussels Convention Bureau

Koningsstraat 2 - 4 1000

Brussel is je perfecte partner

Brussel is voortdurend in beweging, evolueert voortdurend en innoveert voortdurend. Onze regio is een expertisecentrum op het gebied van biowetenschappen en biofarmacie, ICT, duurzaamheid en schone technologieën, creatieve industrieën en media, en zakelijke dienstverlening. visit.brussels brengt u in contact met deze expertisecentra. Ons team van experts biedt gratis advies, een netwerk van expertise, kennis en middelen, en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat uw evenementen een daverend succes worden. Onlangs heeft het een ambassadeursprogramma opgezet, samen met verschillende andere ondersteuningsprogramma's. Voor uw hybride of virtuele evenement zijn de mogelijkheden in Brussel talrijk. Het Brussels Convention Bureau is er om u te helpen uw evenement internationaal en lokaal te promoten, het aantal afgevaardigden, partners en belanghebbenden te vergroten en u in contact te brengen met influencers in uw vakgebied.

Bekroningen

Aandachtspunten locatie

Cvent's 2024 Top Meeting Destinations

See Cvent's full list of 2024 Top Meeting Destinations.

Cvent's 2023 Top Meeting Destinations

See Cvent's full list of 2023 Top Meeting Destinations.

Afstand vanaf vliegveld

  • 7.77 mijl van locatie

  • Brussels Airport (BRU)

    8.7 mijl van stadscentrum


Lokale attracties

Grote Markt

Historisch monument
Op 5 minutes afstand
De Grote Markt staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bouw ervan begon in de 15e eeuw; allereerst enkele markthallen, handelsgildehuizen en een stadhuis om het gezag van dit handelscentrum te vestigen. Drie dagen lang gebombardeerd door het Franse leger in 1695, werd het bijna volledig verwoest, maar net als een feniks ontstond hij in minder dan 5 jaar uit de as. Daarom staan vier stijlen naast elkaar of overlappen elkaar soms zelfs; het is een prachtige hotch-potch van gotisch, weelderig barok, neoklassiek en neogotisch. De toren is ongeveer 96 meter hoog. Geschiedenis van de Grote Markt Op de Grote Markt vonden tal van historische evenementen plaats: 1523: de eerste protestantse martelaren, Hendrik Voes en Jan Van Essen, worden daar door de Inquisitie verbrand. 1568: de graven van Egmont en Hoorn worden daar onthoofd Augustus 1695: tijdens de Oorlog van de Liga van Augsbourg werden de meeste huizen op de Grote Markt vernietigd tijdens een bombardement op de stad door de Franse troepen van maarschalk De Villeroy. Alleen de gevel en de toren van het stadhuis, die het doelwit waren, en enkele stenen muren weerstonden de vlammende kanonballen. De huizen rondom het plein werden deze keer snel gereconstrueerd, in steen, door de verschillende gilden. Onder deze, het huis van het Brewers-gilde dat vandaag de dag het Brewers Museum onderdak biedt.
Grote Markt
Brussel, BE 1000

Het Koninklijk Paleis

Historisch monument
Op 5 minutes afstand
Het Koninklijk Paleis werd gebouwd op de plaats van het voormalige Paleis van de Hertogen van Brabant dat in 1731 door brand werd verwoest. Opgericht in 1820 onder het bewind van koning Willem, werd het in 1904 gewijzigd onder Leopold II, die het in Lodewijk XVI-stijl liet herbouwen. De zijvleugels dateren uit de 18e eeuw en aan het einde van elke vleugel staat een paviljoen. Links die van de burgerlijke lijst en aan de rechterkant het Hotel Bellevue, dat momenteel het BELvue Museum is.
Place des Palais
Brussel, BE 1000

Het Atomium

Museum
Op 8 km afstand
Onvermijdelijk icoon van Brussel en België, belangrijke plaats voor internationaal toerisme, unieke creatie in de geschiedenis van de architectuur en emblematisch overblijfsel van de Wereldtentoonstelling in Brussel (Expo 58), het Atomium is vandaag de dag de meest populaire toeristische attractie van de hoofdstad van Europa. Het Atomium werd gebouwd voor de eerste naoorlogse universele wereldtentoonstelling (EXPO 58). De negen bollen vertegenwoordigen een ijzerkristal dat 165 miljard keer is vergroot. Ze vertegenwoordigen het geloof dat men had in de kracht van de wetenschap en bovendien in kernenergie. Het Atomium biedt vandaag de dag: een surrealistische wandeling door buizen en bollen het mooiste panorama [360°] over Brussel en omgeving [92m] een nieuwe lunch op 95m hoogte in het panoramische restaurant (licht of gastronomisch, altijd 100% Belgisch) een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van het gebouw tijdelijke tentoonstellingen met verschillende thema's een boetiek vol originele cadeaus met de Atomium-kleuren
Atomiumvierkant 1
Laken, BE 1020

Het Royal Park

Recreatie

Manneken Pis

Historisch monument
Op 1 km afstand
Dit bronzen beeldje, gemaakt in de 17e eeuw door J. Duquesnoy de oudste, belichaamt de oneerbiedige geest van Brussel. Ook bekend als „Little Julian”, vanwege verwarring met een andere fontein, het Juliaensborreke, was het een van de vele fonteinen die de stad bedienen. Vanaf het feit dat het een openbare fontein is, is de kleine kerel nu een legendarische figuur geworden. Hij heeft talloze kostuums en decoraties gekregen en zijn garderobe bevat nu zo'n 800 items, onlangs gerestyled in een aantrekkelijke scenografie (zie Museum van de Stad Brussel). Het oudste (bekende) kostuum werd hem in 1698 door de keurvorst van Beieren gegeven. Manneken-Pis is helaas het slachtoffer geweest van verschillende vandalisme. Het was in 1745 dat hij voor het eerst werd ontvoerd door de Engelsen. Twee jaar later was het de beurt aan de Fransen om hem te stelen. Lodewijk XV hoorde hiervan, ter herstel van deze verontwaardiging, een rijk kostuum in goudbrokaat en versierde hem met het kruis van Saint-Louis. In 1817 werd het beeldje opnieuw gestolen, ditkeer door een opgeheven Franse veroordeelde, en werd in stukken gebroken gevonden. De fragmenten werden gebruikt om het beeldje te maken dat je vandaag op de oude fontein kunt zien.
Rue de l'Etuve
Brussel, BE 1000

Huis van de Europese geschiedenis

Museum
Op 2 km afstand
Dit gratis museum in het prachtig gerenoveerde Eastman gebouw neemt bezoekers mee op een reis langs het pad van de geschiedenis van Europa en daagt hen uit om na te denken over de toekomst. De permanente tentoonstelling is gebaseerd op fascinerende objecten uit meer dan 300 musea en collecties uit heel Europa en wereldwijd. Een interactieve tablet begeleidt de bezoeker in elk van de 24 officiële talen van de EU, van de vroege Europese mythen en ontdekkingen tot de chaos van de 20e eeuw, gevolgd door een groeiend gevoel van eenheid en verbondenheid. Het House of European History biedt bezoeken die perfect zijn afgestemd op scholen, gezinnen en groepen. De permanente tentoonstelling: De tentoonstelling begeleidt bezoekers door belangrijke momenten uit de Europese geschiedenis. Eerst komen de overtuigingen en overtuigingen van de 19e eeuw — toen Europa de moderniteit bereikte — gevolgd door een periode van verwoesting en oorlog, voordat de tentoonstelling eindigt met Europa's zoektocht naar een nieuw leven en een steeds meer verenigd continent. Onderwijs en leren: Het Huis van de Europese Geschiedenis heeft verschillende educatieve programma's ontwikkeld die een onvergetelijke ervaring garanderen dankzij interactieve apparatuur, originele en replica-objecten, presentaties, multimedia, lesmateriaal, workshops en seminars. Ze moedigen bezoekers aan om de geschiedenis van Europa en de gevolgen daarvan voor de wereld van vandaag in twijfel te trekken en te bespreken Een buitengewone locatie: Het Eastman gebouw — ooit een tandartspraktijk voor kansarme kinderen — is een pareltje in Art Deco. Het gebouw is zorgvuldig gerestaureerd en herbergt onder andere prachtige muurschilderingen met de verhalen van de Franse auteur Jean de La Fontaine. Het ligt in het tien hectare grote Leopoldpark, een perfecte plek voor een picknick of een ontspannen vakantie op een bankje!
Belliardstraat Straat Belliard 135
Etterbeek, BE 1040

De Opera (La Monnaie/De Munt)

Historisch monument
Op 2 km afstand
Of je nu op zoek bent naar rustige elegantie of spektakel en panache... herinneringen worden gemaakt aan momenten in de Munt! Het nationale operagebouw van België biedt een gevarieerd aanbod aan historische en moderne zalen voor privéevenementen, van diners en concerten tot conferenties en prijsuitreikingen. Het is perfect gelegen in het historische hart van Brussel, met uitgebreide parkeerfaciliteiten en openbaar vervoer op loopafstand.
rue Léopold 4
Brussel, BE 1000

Stripmuseum

Museum
© visit.brussels - Eric Danhier

Congrescentra

  • Square-brussels Convention Centre

    HET CONFERENTIECENTRUM SQUARE-BRUSSELS biedt de allernieuwste voorzieningen - van uitstekende auditoria en tentoonstellingsruimte tot geavanceerde zakelijke technologie en audiovisuele apparatuur. Dit alles in een opvallend moderne ambiance. ISO 20121 gecertificeerd

  • Bluepoint Brussels

    BluePoint Brussels ligt in de buurt van de Europese wijk en is gemakkelijk bereikbaar via de belangrijkste toegangswegen. Het is een one-stop-shop voor vergaderingen en evenementen in Brussel waar u zalen kunt huren voor vergaderingen, seminars, conferenties, congressen, enz.

Meer

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Voor- en naseizoen
Laagseizoen
Jul 1 – Aug 31
Jan 1 – Feb 28

Extra informatie

Brussel stond onlangs in de top 10 van Global Destination Sustainability en werd ook genoemd in A.T. Kearney's Global Cities Index 2018 van de meest invloedrijke steden ter wereld. Deze erkenningen worden enorm gewaardeerd, vooral omdat ze afkomstig zijn van objectieve en onafhankelijke bronnen! Door Brussel te kiezen voor uw volgende evenement, zullen uw deelnemers genieten van een unieke ervaring in een stad die streeft naar duurzame ontwikkeling en grote invloed heeft op de internationale scene.