Basel Convention Bureau

Aeschenvorstadt 36 4010

Top 10 redenen voor Basel

Basel is een stad die even populair is bij vakantiegangers en zakenreizigers. Enerzijds heeft het een rijk cultureel aanbod met wereldberoemde musea, eersteklas moderne architectuur en spannende evenementen. De prachtige oude binnenstad, de Rijn als een gebied voor rust en ontspanning, de nabijheid van Duitsland en Frankrijk en een levendige culinaire scene maken het tot een aantrekkelijke bestemming als stedentrip. Aan de andere kant is Bazel ook de belangrijkste stad in Zwitserland voor beurzen en conferenties. En dat is geen toeval, want de centrale ligging, de moderne infrastructuur en de korte afstanden naar het stadscentrum imponeren zowel bezoekers als organisatoren. #1 Gelegen in de driehoek waar Zwitserland, Frankrijk en Duitsland elkaar ontmoeten. #2 Gemakkelijke toegang via EuroAirport Basel of Zurich Airport (slechts 1 uur en 15 minuten van Basel met de trein). #3 Hoofdkantoor van grote multinationals zoals Novartis, Hoffmann-La Roche, Straumann en Actelion. #4 9.800 hotelkamers, waarvan 1.000 op loopafstand van het congrescentrum Basel #5 Basel wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Zwitserland, niet in de laatste plaats vanwege de ongeveer 40 musea - sommige met een internationale reputatie. #6 BaselCard inbegrepen in uw overnachting voor gratis gebruik van het openbaar vervoer en 50% korting op culturele en recreatieve attracties. #7 Basel is de oudste universiteitsstad van Zwitserland (meer dan 550 jaar) en een van Europa's toonaangevende onderwijs- en onderzoekslocaties. #8 Congrescentrum Basel beslaat een groter gebied dan welke andere congreslocatie dan ook in Zwitserland en ligt in het hart van de stad. #9 Basel is een belangrijke locatie voor de life sciences-industrie en beschikt over de hoogste concentratie biowetenschappelijke bedrijven in heel Europa. #10 Congres ontvangt financiële steun van het stadsbestuur van Basel.

Bereikbaarheid

Conventie van Bazel Aeschenvorstadt 36 4010 Bazel Zwitserland Tel. +41 (0) 61 268 68 10 Fax +41 (0) 61 268 68 70 convention@basel.com www.basel.com/meeting #thisisbasel

Afstand vanaf vliegveld

  • Euroairport Basel-Mulhouse-Freiburg

    7 mijl van stadscentrum

  • Luchthaven Zurich

    53 mijl van stadscentrum

  • Luchthaven Genève

    156 mijl van stadscentrum


Lokale attracties

Stadstour door de oude stad

Historisch monument
Op 2 hours afstand
Onze tour neemt je mee van de beroemde Tinguely-fontein, langs de kathedraal en Münsterplatz, naar het stadhuis en door de kronkelende straatjes en steegjes van de goed bewaard gebleven middeleeuwse oude stad. Geschiedenis tot leven brengen!
Bazel, CH

Zoo van Bazel

Recreatie
Op 2 hours afstand
Bazel Zoo is een populaire excursiebestemming en zeker een bezoek waard op elk moment van het jaar. In de zomermaanden is het park een ideale plek om te wandelen in de open lucht, in de wintermaanden staan de verschillende dierenhokken garant voor persoonlijke ontmoetingen met een grote verscheidenheid aan dieren. Als je een onderwaterwereld wilt ontdekken, zijn er verschillende onderwaterwezens te ontdekken in het vivarium. De onlangs herbouwde leeuwenomheining, „Gamgoas”, en het pas geopende apenhuis zijn twee attracties die een speciale vermelding waard zijn.
Binningerstrasse 40
Postfach
Bazel, CH 4011

Stadstour in een vintage tram

Historisch monument
Op 1 hour afstand
Basel zit vol verrassingen! Een reis in een van onze vintage trams uit de jaren 1920 geeft je een heel ander perspectief op de stad. Ontdek de fascinerende geschiedenis van de stad, uit zowel oude als modernere tijden, en geniet van de rit!
Bazel, CH

Architecturale rondleiding

Museum
Op 2 hours afstand
Als je een passie hebt voor architectuur, is Bazel precies in je straat met fantastische architectuur - want deze stad verwelkomt het nieuwe. Tijdens onze tour leert u meer over de fantastische moderne gebouwen in de stad, die een verbluffend contrast vormen met de vele gebouwen die dateren uit de 15e eeuw. Lokale architecten zoals de beroemde duo's Herzog & de Meuron, Morger & Degelo of Diener & Diener verrassen de wereld met gebouwen die de zintuigen prikkelen en zich vooral inzetten voor het verbeteren en ontwikkelen van hun geboortestreek. Het zijn echter niet alleen lokale architecten die de afgelopen jaren hun stempel hebben gedrukt op de stad en haar buitenwijken - bekroonde buitenlandse architecten zoals Richard Meier, Frank O. Gehry en Zaha Hadid werden ook aangetrokken door de schoonheid van Bazel.

Schatjacht in de stad

Recreatie
Op 2 hours afstand
Tijdens onze speurtocht heb je de mogelijkheid om Bazel op eigen kracht te verkennen, maar met een beetje begeleiding. Na een korte briefing worden onze schatzoekers, gewapend met hun stadsplattegronden, verschillende locatiebeschrijvingen en een Polaroidcamera, onderweg gestuurd. Het korte streepje door de straten van Basel is gericht op het ontdekken van verborgen schatten van de stad, onderweg het oplossen van lastige aanwijzingen en het vinden van antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. De belangrijkste voorwaarden zijn teamgeest, een goed gevoel voor richting en creativiteit
CH

Tinguely Museum

Museum
Op 2 hours afstand
Het Museum Tinguely, gebouwd naar plannen van de Ticinese architect Mario Botta, ligt direct aan de Rijn en herbergt de grootste collectie werken van Jean Tinguely (1925-1991), een van de meest innovatieve en belangrijke Zwitserse kunstenaars van de 20e eeuw. De permanente tentoonstelling presenteert een overzicht van zijn oeuvre van vier decennia. Speciale tentoonstellingen tonen een breed scala aan kunstenaars en onderwerpen, waaronder Marcel Duchamp en Kurt Schwitters die Tinguely aanzienlijk hebben beïnvloed, metgezellen zoals Arman, Niki de Saint Phalle, Yves Klein en actuele kunsttrends langs de ideeën van Tinguely.
Paul Sacher-Anlage 2
Postfach 3255
Bazel, CH 4002

Rijncruises

Recreatie
Op 1 hour afstand
Van april tot oktober biedt het bedrijf Basler Personenschifffahrt regelmatig cruises op de Rijn aan. Geniet van de Rijn tijdens een tocht door de sluizen van Birsfelden op weg naar Rheinfelden of ontdek de stad en regio vanaf het water tijdens een havencruise tot aan de grensdriehoek. Een gevarieerd programma van entertainment aan boord zorgt voor plezier en plezier in de avonduren!
CH

Fondation Beyeler

Museum
Op 2 hours afstand
Door in 1997 het museum van Renzo Piano te bouwen, maakte de Fondation Beyeler haar collectie toegankelijk voor het publiek. De 230 vreemde werken van het klassieke modernisme weerspiegelen de opvattingen van Hildy en Ernst Beyeler over 20e-eeuwse kunst en benadrukken kenmerken die typerend zijn voor de periode: van Monet, Cézanne en van Gogh tot Picasso, Warhol, Lichtenstein en Bacon. De schilderijen verschijnen naast stamkunst uit Afrika, Oceanië en Alaska.
Baselstrasse 101
Riehen/Bazel, CH 4125

Congrescentra

  • Congress Center Basel

    Het Congrescentrum Basel beslaat een groter gebied dan enige andere congreslocatie in Zwitserland. Onze multifunctionele ruimtes zijn beschikbaar voor de organisatie van congressen, conferenties en seminars voor in totaal tot 3000 personen.

    • Tentoonstellingsruimte1.517.712 ft²
      Totale vergaderruimte118.403 ft²

Meer

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
May 1 – May 31
Jun 1 – Jun 30
Sep 1 – Nov 30
Voor- en naseizoen
Dec 1 – Dec 15
Jan 16 – Jan 31
Mar 1 – Mar 31
Apr 1 – Apr 30
Aug 16 – Aug 31
Feb 1 – Feb 28
Laagseizoen
Aug 1 – Aug 15
Dec 16 – Dec 31
Jul 1 – Jul 31
Jan 1 – Jan 15

Webkoppelingen

Extra materiaal

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?