The Amstel Hotel Amsterdam

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
Professor Tulpplein 1 Amsterdam 1018 GX

Benodigde datums

  • 01-12-202430-04-2025

Beoordelingen

Northstar
5
AAA
5
DEHOGA(Deutscher Hotel- und Gaststättenverband)
5
Hotelstars Union
5

Bekroningen

Aanbevolen door Forbes - 2019 Aanbevolen door Forbes - 2018 • Green Globe-gecertificeerd • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) • De Travelers' Choice Award 2016 van Tripadvisor • De Travelers' Choice Award 2016 van Tripadvisor • Amstel Health & Fitness Club wint de 'World Luxury Hotel Award' in 2015 • intercontinental Amstel Amsterdam verkozen tot 'Best Waterside Hotel' door Condé Nast Johansens in 2015

Voorzieningen

Kamerkenmerken en gastenservice

  • Bagagedepot
  • Conciërgeservice
  • Internettoegang
  • Roomservice
  • Uitzicht (oceaan of water)
  • Uitzicht (stedelijk)
  • Wasserijservice

Faciliteiten

  • Autoverhuurservice
  • Beveiligingsdienst ter plaatse
  • Catering ter plaatse
  • Langdurig verblijf
  • Restaurant ter plaatse
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Ruimte (buiten)
  • Ruimte (privé)

Zakelijke dienstverlening

  • AV-mogelijkheden
  • VIP-service

AV-mogelijkheden

  • AV-apparatuur
  • Hogesnelheidsinternet (70Mbps)

Recreatieve activiteiten

  • Binnenzwembad
  • Fitnesscenter
  • Spa of salon
  • Whirlpool

Bereikbaarheid van locatie

  • Metro
  • Taxi
  • Trein
  • Vliegveldshuttle

Apparatuur

  • Piano

Afstand vanaf vliegveld

  • 13.05 mijl van locatie

Parkeerruimte

  • Gratis parkeren
  • Valet parkeerservice€ 8,50 / dag
  • Parkeerruimte op straat

Vergaderruimte The Amstel Hotel Amsterdam

Totale vergaderruimte4.908 ft²
Vergaderzalen6
Grootste zaal807 ft²
Op één na grootste zaal807 ft²
Ruimte (privé)5.866 ft²
Ruimte (buiten)549 ft²
Filters

Kamers

Totaal aantal hotelkamers79
Tweepersoons (2 bedden)55
Suites24
Tarief tweepersoons (2 bedden)€ 460,00 – € 750,00
Belastingtarief9%

Lokale attracties

RAI Amsterdam Convention Center

Conventiecentrum
Op 4 km afstand
Veel van deze evenementen vinden plaats in ons expositie- en conferentiecentrum in Amsterdam. Hier bieden we meer dan 110.000 m2 aan ruimte, verdeeld over 12 multifunctionele zalen en verschillende grote en kleine kamers en lounges. We adviseren en faciliteren organisatoren van A tot Z bij het succesvol opzetten van hun evenement. RAI's eigen publiek- en handelsevenementen vinden ook plaats op deze locatie, maar ook in andere delen van de wereld.
Europaplein 24
Amsterdam, NL 1078 GHZ

Restaurant d'Vijff Vlieghen

Recreatie
Op 2 km afstand
Het restaurant is een echt culinair museum, waar je kunt dineren temidden van oude Nederlandse kunst. Met muren bedekt met prachtig goudleerbehang uit de 17e eeuw is het restaurant een unieke locatie in het hart van Amsterdam. Het restaurant is ideaal voor een romantisch diner in een van de gezellige hoekjes, maar er zijn ook veel mogelijkheden voor groepen en zakelijke diners.
Spuistraat 294-302
Amsterdam, NL 1012 KEER

Luxe privérondvaart door Amsterdam

Recreatie
Op 0 km afstand
Een boottocht over de grachten is zonder twijfel de beste manier om Amsterdam en zijn meer dan 400 jaar oude grachtenring te verkennen. Voor een bijzondere en onvergetelijke boottocht kan de InterContinental Amstel Amsterdam dit voor u verzorgen.
Professor Tulpplein 1
Amsterdam, NL 1018 GX

Carré

Theater
Op 1 km afstand
Het Koninklijk Theater Carré is een Neo-Renaissance theater in Amsterdam, gelegen nabij de rivier de Amstel. Toen het theater in 1887 werd opgericht, was het oorspronkelijk bedoeld als permanent circusgebouw. Momenteel wordt het voornamelijk gebruikt voor musicals, cabaretvoorstellingen en popconcerten.
Amstel 115
Amsterdam, NL 1018 EM

De Bijenkorf

Winkelen
Op 3 km afstand
In de Bijenkorf wordt goede service gecombineerd met de laatste trends, speciale evenementen en natuurlijk een breed scala aan designproducten. De meest exclusieve merken zijn beschikbaar, waaronder Louis Vuitton, Hermès, Cartier, Tiffany&Co, Loewe, Gucci, Chanel en Dior. Naast kleding, tassen, schoenen en accessoires vind je er ook prachtig bed- en badlinnen, exclusieve geuren en bijzondere cadeaus. Als u overweldigd bent door het aanbod, kunt u ook gebruik maken van de speciale persoonlijke boodschappenservice. Neem contact op met The Amstel Concierge om een persoonlijke winkelervaring te reserveren.
Dam 1
Amsterdam, NL 1012 JS

Keukenhof

Parkeren
Op 40 km afstand
Keukenhof, het leukste dagje uit tussen de bloemen! Er bloeien dit voorjaar meer dan 7 miljoen bloembollen, met in totaal 800 soorten tulpen. Een unieke en onvergetelijke ervaring! Naast de ruime 32 hectare aan bloemen kun je genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en prachtige evenementen. Mis de Tulpomania-tentoonstelling in het Juliana Paviljoen niet. Keukenhof is ook een groot feest voor kinderen. Ze zullen zich vermaken met de schattenjacht, kinderboerderij, doolhof en de speeltuin. Een geweldig dagje uit voor het hele gezin.
Stationsweg 166A
Lisse, NL 2161 UUR

Rijksmuseum

Museum
Op 2 km afstand
Het Rijksmuseum is een Nederlands nationaal museum gewijd aan kunst en geschiedenis in Amsterdam. Het museum bevindt zich aan het Museumplein in de wijk Amsterdam Zuid, dicht bij het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Concertgebouw.
Museumstraat 1
Amsterdam, NL 1071 X

Winkelen in de negen straten

Winkelen
Op 3 km afstand
9 pittoreske straatjes in de Amsterdamse grachtengordel. Vol eigenzinnige winkeltjes en heerlijke eettentjes. Het bestaat uit negen zijstraten van de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en Singel in het centrum van Amsterdam die zich sinds de jaren negentig met die naam promoten. Samen vormen ze een subbuurt binnen de grotere westelijke Grachtengordel („Grachtengordel”), een met veel kleine en diverse winkeltjes en restaurants. De bouw in dit gebied gaat terug tot de eerste helft van de 17e eeuw.
Wolvenstraat 9
Amsterdam, NL 1016 EM

Meer

Het Amstel Hotel, voltooid op 27 april 1867, is een tijdloos bewijs van weelde en vooruitziende blik. Een wonder uit zijn tijd, de bouw duurde precies een jaar en één dag. Het ligt midden in het historische landschap van Amsterdam en heeft de prestigieuze titel van de enige 5-sterrenaccommodatie van de stad, gehuisvest in een gebouw dat speciaal is ontworpen voor gastvrijheid. Strategisch gelegen om tegemoet te komen aan de welvarende elite van die tijd, werd de locatie van het hotel zorgvuldig geselecteerd. De nabijheid van de stad werd in evenwicht gehouden met de verkwikkende omhelzing van de zeebries, wat zorgde voor een omgeving van luxe en comfort. In een tijd vóór de moderne voorzieningen daalden gasten naar de kelder om te zwemmen, omdat het concept van stromend water die tijd nog niet sierde. Sinds de oprichting in 1870 is de healthclub een bastion van welzijn geweest, een erfenis die is samengesteld door de pioniersgeest van Dr. Mezger. Gespecialiseerd in geneeskunde, fysiotherapie en massages, bewaart zijn afkomst met trots zijn bijdragen aan het Amstel Hotel, herdacht door een plaquette in de healthclub. De lobby straalt tijdloze elegantie uit, versierd met een kroonluchter uit 1892, die het begin van de elektriciteit in Amsterdam en het hotel markeert. De Tuinkamer, liefkozend bekend als de Tuinzaal, is een eerbetoon aan het groene verleden toen de oevers van de Amstel weelderige tuinen herbergden, daterend van vóór de uitbreiding van het restaurant en het zwembad. Grote gangen getuigen van vervlogen tijden, hun ruime breedte biedt plaats aan de sierlijke passage van dames versierd met volumineuze jurken. De transformatie van de vierde verdieping van eenvoudige zolderwoningen voor personeel naar luxe gastenverblijven weerspiegelt de toewijding van het hotel om met de tijd mee te evolueren. In een knipoog naar het rijke erfgoed werd de lobby rond 2020/2021 zorgvuldig gerestaureerd naar het oorspronkelijke palet van wit, beige en goud, waarbij de tijdloze uitstraling behouden bleef. Opmerkelijke gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis, zoals het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2002, vinden hun plaats in de legendarische zalen van het hotel. Deze laatste zullen binnenkort worden vereeuwigd in een televisieserie die lijkt op het veelgeprezen 'The Crown'. Op de locatie van de kantoren van het hotel waren ooit stallen gevestigd, een herinnering aan de evolutie door de eeuwen heen. Echo's van koninklijke invloed blijven hangen, zoals blijkt uit het drietal klokken in de lobby, ooit aangepast door de gewaardeerde prinses Wilhelmina om ervoor te zorgen dat haar gewaardeerde gasten altijd stipt waren. De erfenis leeft voort.

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Apr 1 – Jun 30
Sep 1 – Nov 30
Voor- en naseizoen
Jul 1 – Aug 31
Laagseizoen
Jan 1 – Mar 31
Dec 1 – Dec 31

Annuleringsbeleid

>180 - 121 dagen voor de datum van het evenement: Er worden annuleringskosten van 10% van het geannuleerde reserveringsbedrag in rekening gebracht. 120 - 91 dagen voor de datum van het evenement: Er worden annuleringskosten van 35% van het geannuleerde reserveringsbedrag in rekening gebracht. 90 - 31 dagen voor de datum van het evenement: Er worden annuleringskosten van 60% van het geannuleerde reserveringsbedrag in rekening gebracht. 30 - 15 dagen voor de datum van het evenement: Er worden annuleringskosten van 85% van het geannuleerde reserveringsbedrag in rekening gebracht. 14 - 0 dagen voor de datum van het evenement: Er worden annuleringskosten van 100% van het geannuleerde reserveringsbedrag in rekening gebracht.

Extra informatie

Ons vergaderarrangement begint bij €145,00 per persoon, per dag. Dit omvat: - Welkomstpauze - Ochtendpauze - Lunchbuffet voor bedrijven - Middagpauze - Een hele dag koffie en thee - Niet-koolzuurhoudend en bruisend water - Notitieblokken en pennen Exclusief: Zaalverhuur

Webkoppelingen

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?