Crowne Plaza Hotel Amsterdam South

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
George Gershwinlaan 101 Amsterdam 1082 MT

Promoties

2X Points with IHG Business Rewards

15-03-2024 – 30-11-2024

Benodigde datums

  • 22-07-202430-08-2024
  • 01-11-202430-11-2024

Beoordelingen

Northstar
4

Bekroningen

Crowne Plaza Amsterdam - South hotel maakt deel uit van het IHG Green Engage programma (Level 4) en is beloond met de Green Key en de Green Globe. Dit hotel won meerdere prijzen, zoals: Hotels.com™ Loved by Guests Gold Winner 2017, Crowne Plaza of the Year 2015, een beoordeling van 9 op 10 op Booking.com en de Tripadvisor Travelers' Choice award 2017.

Aandachtspunten locatie

Voorzieningen

Kamerkenmerken en gastenservice

  • Bagagedepot
  • Conciërgeservice
  • Internettoegang
  • Roomservice
  • Uitzicht (stedelijk)
  • Voicemailservice
  • Wasserijservice

Faciliteiten

  • Catering ter plaatse
  • Externe cateraars toegestaan
  • Restaurant ter plaatse
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Ruimte (privé)

Zakelijke dienstverlening

  • AV-mogelijkheden
  • Businesscenter
  • Videoconferentie
  • VIP-service

Recreatieve activiteiten

  • Fitnesscenter

Bereikbaarheid van locatie

  • Bus
  • Metro
  • Taxi
  • Trein

Apparatuur

  • Dansvloer
  • Draagbare wanden
  • Podium

Afstand vanaf vliegveld

  • 9.32 mijl van locatie

Parkeerruimte

  • Gratis parkeren
  • Betaalde parkeerruimte

Vergaderruimte Crowne Plaza Hotel Amsterdam South

Totale vergaderruimte4.306 ft²
Vergaderzalen6
Grootste zaal1.981 ft²
Op één na grootste zaal1.076 ft²
Ruimte (privé)4.306 ft²
Filters

Kamers

Totaal aantal hotelkamers207
Suites16
Belastingtarief9%

Lokale attracties

Amsterdam Zuidas

Zakendistrict
Op 2 minutes afstand
Crowne Plaza Amsterdam South ligt in het hart van het zakencentrum van Amsterdam Zuidas, op twee minuten loopafstand van het treinstation Amsterdam Zuidas.

Anne Frank huis

Museum
Op 5 km afstand
Het Anne Frank Huis is een museum waar bezoekers de kans krijgen zich persoonlijk voor te stellen wat er op deze plek is gebeurd. Het achterhuis De kamers van het Achterhuis zijn in hun authentieke staat onderhouden dankzij gewetensvolle instandhoudingsactiviteiten. De kamers in het Achterhuis zijn leeg, omdat het meubilair direct na de arrestatie werd weggehaald. Opgeslagen documenten en voorwerpen van de acht onderduikers worden nu getoond in het Achterhuis. De kanaalzijde van het huis Het voorste deel van het huis, de plek waar de helpers werkten en het voormalige kantoor van Otto Frank, is teruggebracht naar de stijl en sfeer van de schuilplaats. Hierdoor krijgen bezoekers de mogelijkheid om zich persoonlijk betrokken te voelen bij wat er op deze locatie is gebeurd. Het verhaal wordt verteld aan de hand van citaten uit Annes dagboek als referentie. Originele objecten, documenten en foto's die in de tentoonstelling te zien zijn, dienen bij het versterken van het persoonlijke verslag van de verstopperiode en van de deportatie naar de kampen. Drie korte films plaatsen het persoonlijke verhaal in een historische context. Naast het historische gebouw Het oude grachtenhuis aan de Prinsengracht 265, naast het voormalige kantoor van Otto Frank, is gerenoveerd. Hier wordt informatie gegeven over het dagboek en de betekenis ervan. De originele dagboeken en andere geschriften van Anne Frank zijn permanent te zien. In het nieuwe deel van het gebouw bevindt zich de tentoonstelling Free2choose en een tijdelijke tentoonstelling. Verder is er ook een ruimte voor schoolgroepen, een boekwinkel en een museumcafé.
Prinsengracht 263-267
Amsterdam, NL 1000 ALS

Ziggo Dome

Recreatie
Op 7 km afstand
Ziggo Dome is een multifunctionele binnenarena met 17.000 zitplaatsen in Amsterdam, Nederland.
De Passage 100
Amsterdam, NL 1101 BIJL

Heineken Music Hall

Recreatie
Op 7 km afstand
Sinds 2001 doet Heineken Music Hall haar credo „Live will never be the same!” waar. Het concept, dat internationaal verfrissend is, biedt meer dan 600.000 bezoekers per jaar een onvergetelijk avondje uit. Het is de enige locatie in Nederland die speciaal is ontworpen voor versterkte (pop) muziek. Volgens de experts is de akoestiek in de Black Box (de grote zaal in de Heineken Music Hall) niet beter te vinden. Geen enkele andere locatie is meerdere keren genomineerd voor de Pollstar Awards als „Best International Music Venue”. De Heineken Music Hall bestaat uit veel meer dan slechts vier muren en een dak. Voor liefhebbers van livemuziek is het een totale ervaring!
arena Boulevard 590
Amsterdam Zuidoost, NL 1101 DS

RAI

Conventiecentrum
Op 2 km afstand
RAI is het belangrijkste congrescentrum van de stad. The Rai ligt op 1 metrostation afstand van Crowne Plaza Amsterdam Zuid
Europaplein
Amsterdam, NL 1078 GZ

Rijksmuseum

Museum
Op 4 km afstand
Dit museum is absoluut het belangrijkste en grootste museum van Nederland. Ongeveer 200 kamers zijn gevuld met meer dan 1 miljoen collecties van Nederlandse meesters uit de 17e eeuw. Daarnaast zijn er collecties te bewonderen van de Italiaanse meesters en Aziatische kunst. En natuurlijk maakt het paradepaardje van Rembrandt 'de Nachtwacht' deel uit van het museum.
Jan Luijkenstraat 1
Amsterdam, NL 1071 CS

Van Gogh Museum

Museum
Op 3 km afstand
Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Het museum bevat de grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh ter wereld. Het biedt de mogelijkheid om de ontwikkelingen van de kunstenaar bij te houden of zijn schilderijen te vergelijken met werken van andere kunstenaars uit de 19e eeuw in de collectie. Het museum heeft ook een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen over verschillende onderwerpen uit de 19e-eeuwse kunstgeschiedenis.
Museumplein 6
Amsterdam, NL 1071AM

Heinekenervaring

Museum
Op 4 km afstand
Ontdek de wereld van Heineken in de voormalige brouwerij! Leer meer over de geschiedenis van dit bekende biermerk en kies je eigen route door de Heineken van vandaag. Ervaar de snelheid van een flessenlijn zoals een Heineken-fles doet, test je kennis van het brouwproces en geniet van een goed glas bier.
Stadhouderskade 78
Amsterdam, NL 1072 LEEFTIJD

Meer

Welkom bij Crowne Plaza Amsterdam — Zuid. Dit hotel is ideaal gelegen in het hart van de Zuidas. Treinstation Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van het hotel en biedt directe, snelle verbindingen naar het stadscentrum en de luchthaven Schiphol. De gloednieuwe Noord-Zuidlijn brengt je in slechts 7 minuten naar het stadscentrum en is op zichzelf al een geweldige reis. Het hotel beschikt over 207 moderne hotelkamers, waaronder 16 clubkamers en 16 suites. Het hotel biedt uitgebreide vergaderfaciliteiten voor maximaal 170 deelnemers, waaronder uw eigen gastheer. Alle kamers zijn uitgerust met gratis WiFi, badkamer/slippers, strijkfaciliteiten, een kluisje, een minikoelkast en een speciaal kussenmenu. Het hotel biedt alle gasten ook 24 uur per dag roomservice, toegang tot een fitnesscentrum en een clublounge. Begin uw dag met een vers en uitgebreid ontbijtbuffet met een grote verscheidenheid aan warme en koude gerechten. Na een spannende dag kunt u afspreken in de Manhattan Lounge Bar of op een van de zonnige terrassen voor een smaakvol diner. Chef Jelmer en zijn team verwennen u met zijn kenmerkende gerechten, speciaal bereid met lokale en verse ingrediënten. Zin in iets anders? Geniet van een Japanse Izakaya-ervaring in ons kenmerkende restaurant De Japanner Zuid: een concept van gedeelde Japanse keuken. Welkom bij Crowne Plaza Amsterdam — Zuid.

Seizoensgebondenheid

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
Hoogseizoen
Sep 9 – Oct 30
Apr 8 – Jul 15
Voor- en naseizoen
Feb 1 – Mar 31
Nov 1 – Nov 30
Jul 16 – Sep 8
Laagseizoen
Jan 1 – Jan 31
Dec 1 – Dec 31

Extra informatie

Blijf op de hoogte van wat er gaande is in het Crowne Plaza Amsterdam South en volg ons op sociale media. facebook.com/crowneplaza.amsterdamsouth https://www.instagram.com/crowneplazaamsterdamsouth/