Albany Capital Center an ASM Managed Facility

Meer informatie over hoe het Cvent Supplier Network werkt
Adelaarstraat 55 Albany, NY 12007

Voorzieningen

Faciliteiten

  • Beveiligingsdienst ter plaatse
  • Catering ter plaatse
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Ruimte (privé)

Apparatuur

  • Dansvloer
  • Laadperron
  • Podium

Afstand vanaf vliegveld

  • 14 mijl van locatie

Parkeerruimte

  • Betaalde parkeerruimte
  • Parkeerruimte op straat
  • Parkeerruimte voor bus

Vergaderruimte Albany Capital Center an ASM Managed Facility

Totale vergaderruimte70.350 ft²
Vergaderzalen15
Max. aantal staplaatsen3.100
Grootste zaal22.500 ft²
Op één na grootste zaal16.500 ft²
Max. aantal stoelen1.800
Ruimte (privé)55.000 ft²
Tentoonstellingsruimte25.000 ft²
Filters

Plattegronden


Lokale attracties

Hoofdstad van de staat New York

Historisch monument
Op 2 minutes afstand
Het New York State Capitol ligt majestueus bovenop de State Street-heuvel in Albany en is sinds de jaren 1880 de regeringszetel van New York. Het gebouw is een wonder van architectonische grandeur uit het einde van de 19e eeuw, met de hand gebouwd van massief metselwerk over een periode van 25 jaar. Tegenwoordig wordt het gebouw uitgebreid gerestaureerd om het te onderhouden en te beschermen voor toekomstige generaties New Yorkers. Een bezoek aan de tentoonstellingen van de Hall of Governors en het Capitool: gouverneur Cuomo heeft de historische Hall of Governors van het Capitool heropend voor het publiek. Er zijn ingrijpende renovaties uitgevoerd, waaronder de toevoeging van portretten, informatieborden en een tijdlijn. Overal in het gebouw zijn exposities van museumkwaliteit over de geschiedenis van de staat New York geïnstalleerd.
State St. en Washington Ave
Albany, NY, US 12224

Times Union Center Arena

Recreatie
Op 3 minutes afstand
Het Times Union Center in Albany, voorheen Pepsi Arena, blijft groot succes boeken. Het Times Union Center werd in januari 2007 omgedoopt tot „de belangrijkste sport- en entertainmentfaciliteit in de staat New York”. Het Times Union Center is eigendom van Albany County en wordt beheerd door SMG,'s werelds grootste particuliere beheerbedrijf voor openbare assemblagefaciliteiten. Het heeft een aanpasbare zitcapaciteit tussen 6.000 en 17.500. Sinds Frank Sinatra het gebouw doopte op 30 januari 1990, zijn meer dan zeven miljoen klanten door de tourniquets gelopen. In 2000 stond het Times Union Center nationaal op de 14e plaats wat betreft het totale aantal concertbezoeken, hoger dan de arena's in Philadelphia en andere grote markten.
South Pearl Street 51
Albany, NY, US 12207

Internationale luchthaven van Albany

Vliegveld
Op 14 minutes afstand
Als het belangrijkste luchtcentrum voor de Capital Region, Tech Valley, Noordoost-New York en West-New England biedt Albany International Airport een breed scala aan faciliteiten en diensten. De luchthaven, 11 kilometer ten noorden van het centrum van Albany, is bereikbaar via verschillende grote snelwegen en rijkswegen, waaronder de I-90 en de Northway (I-87). Het is de vierde drukste commerciële luchthaven in de staat New York, met een gemiddelde van 180 per dag. commerciële aankomsten en vertrekken. Commerciële luchtvaartdiensten: Cape Air, Delta Air Lines, Southwest Airlines, United Airlines, US Airways. JetBlue (beschikbaar in december 2015)
Albany Shaker Road
Kolonie, NY, US 12110

Empire State Plaza & Convention Center

Historisch monument
Op 3 minutes afstand
De Governor Nelson A. Rockefeller Empire State Plaza is een uniek architectonisch meesterwerk dat 11.000 New Yorkse werknemers huisvest in een complex van tien gebouwen. The Plaza biedt een collectie moderne kunst van wereldklasse, het New York State Museum, Library and Archives, een onderscheidend centrum voor podiumkunsten, een congrescentrum en meer. Het dient als een monument voor de diversiteit en betekenis van New York, en ook als een bewijs voor gouverneur Nelson A. Rockefeller, wiens vastberadenheid en visie tot de oprichting ervan hebben geleid.
S Small Arterial
Albany, NY, US 12242

Washington Park

Parkeren
Op 7 minutes afstand
Het 81 hectare grote park is in de jaren 1870-80 aangelegd naar een ontwerp van Calvert Vaux en Fredrick Olmsted, die beroemd is vanwege het Central Park in New York City. Washington Park is een paradijs voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, joggen, picknicken, vissen, bezienswaardigheden bekijken, vogels kijken, noem maar op. Het park is ook het hele jaar door een hotspot voor veel populaire speciale evenementen, tentoonstellingen en concerten. Het jaarlijkse Tulip Festival, een van de meest gevierde en bekendste evenementen van Albany, vindt elk jaar zijn thuis in het prachtige Washington Park.
Washington Avenue (N) en Madison Avenue (S)
Albany, NY, US 12203

Het ei

Theater
Op 3 minutes afstand
De bouw van The Egg begon in 1966 en werd twaalf jaar later voltooid, in 1978. The Egg is ontworpen door Wallace Harrison voor alle inwoners van de staat New York en voor vele evenementen en optredens. De gebogen buitenkant van het gebouw bepaalt ook het interieurstatement. Er zijn vrijwel geen rechte lijnen of scherpe hoeken in The Egg. In plaats daarvan buigen muren langs de rand naar boven en ontmoeten ze een licht concaaf plafondlicht voor een hemels effect. De achterkant van de podiumruimtes is uitgewaaierd — waardoor je naar binnen wordt uitgenodigd — wat een intimiteit biedt die onmogelijk is in een conventioneel theater. En overal zorgen muren van Zwitsers perenhoutfineer voor warmte en versterken ze de akoestiek in de theaters.
S Small Arterial
Albany, NY, US 12242

Staatsmuseum van New York

Museum
Op 3 minutes afstand
Het New York State Museum in het centrum van Albany verkent de culturele en natuurlijke geschiedenis van de staat New York. Het museum biedt een verscheidenheid aan tentoonstellingen over geschiedenis, wetenschap en kunst. In de belangrijkste tentoonstellingszalen bevinden zich populaire favorieten die al lang bestaan, waaronder Adirondack Wilderness, Birds of New York, Beneath the City: Albany Archeology, Black Capital: Harlem in de jaren 20, The Cohoes Mastodon, Fire Engine Hall, Minerals of New York, Native Peoples of New York en The World Trade Center: Rescue, Recovery, Response. Er is ook een werkende carrousel op ware grootte op de 4e verdieping van het museum. Het museum is GRATIS; donaties worden geaccepteerd. Open van dinsdag tot en met zondag van 9.30 tot 17.00 uur.
S Small Arterial
Albany, NY, US 12242

Bezoekerscentrum Albany Heritage en ontdek Albany

Historisch monument
Op 5 minutes afstand
Ontdek Albany! De hoofdstedelijke regio van New York trekt al meer dan 400 jaar bezoekers met historische bezienswaardigheden, fantastische attracties, gezinsvriendelijke voorzieningen en leuke evenementen. Begin uw reis naar Albany in het Albany Heritage Area Visitors Center op het historische Quackenbush Square. Het Albany Heritage Area Visitors Center biedt bezoekers zeven dagen per week toegang tot informatie. Hun deskundige medewerkers kunnen vragen van bezoekers beantwoorden en we hebben een ruime voorraad reisbrochures over de hoofdstedelijke regio van de staat New York. Het Albany County Convention & Visitors Bureau, Inc. werd in 1976 opgericht om de hoofdstad van de NYS te promoten als bestemming voor bezoekers en congresafgevaardigden. ACCVB helpt al meer dan 30 jaar vergaderspecialisten en treedt op als gemeenschapsconciërge om succesvolle vergaderingen, congressen en evenementen in Albany aan te trekken en te verzekeren. Het personeel van ACCVB werkt samen met de raad van bestuur, leden, vrijwilligers en andere horecaorganisaties om bij te dragen aan de steeds groter wordende horeca in het Hoofdstedelijk Gewest en daarbuiten.
25 Quackenbush Square
Albany, NY, US 12207

Meer

Het Albany Capital Center, beheerd door ASM, is een prachtige glazen structuur die ruimte biedt van 1.000 tot 50.000 vierkante meter en die plaats biedt aan 10 tot 5.000 mensen. Met 22.500 vierkante meter aan balzaal/tentoonstellingsruimte, 6 vergaderzalen met 9.200 vierkante meter aan ruimte en 13.500 vierkante meter aan prefunctionele ruimte, kan het Albany Capital Center alle eersteklas voorzieningen bieden die nodig zijn voor uw succesvolle vergadering of evenement. Met gemakkelijke toegang tot het snelwegsysteem, speciale parkeergelegenheid buiten de straat, ruimte voor tourbussen en exposanten; het Albany Capital Center biedt een zeer toegankelijke, gecentraliseerde stedelijke omgeving en de nodige voorzieningen voor zowel bezoekers, exposanten als, nog belangrijker, gasten van Albany. Het Albany Capital Center is via een afgesloten loopbrug verbonden met een onlangs gerenoveerd hotel, de Renaissance Albany, dat 200 van de bijna 1.000 kamers in het centrum van Albany omvat. Dit historische pand ligt aan de overkant van het majestueuze New York State Capitol. Het Albany Capital Center heeft directe verbindingen met het Empire State Plaza Convention Center, The Egg Performing Arts Center en de Times Union Center arena via een afgesloten loopbrug. Samen zullen deze ruimtes het Capital Complex creëren, de grootste vergaderruimte in Upstate New York, op meer dan 159.000 vierkante meter. Het Albany Capital Center biedt de hoofdstad van New York een eigentijdse vergader-, balzaal- en expositieruimte. Ons team helpt u graag bij uw boekingen en beantwoordt al uw gerelateerde vragen. We zijn blij u te mogen verwelkomen in Albany en zijn gemotiveerd om u te helpen uw evenement tot een succes te maken. Aarzel niet om Shannon Licygiewicz, verkoopdirecteur van het Albany Capital Center, te bellen op 518-487-2009 of een e-mail te sturen naar Shannon.licygiewicz@albanycapitalcenter.com. BOEK NU JE RUIMTE!

Annuleringsbeleid

In geval van annulering van deze overeenkomst door de licentiehouder, betaalt de licentiehouder de minimale huurprijs zoals uiteengezet in het ondertekende contract en alle kosten die tot de datum van annulering zijn gemaakt als een schadevergoeding.

Extra informatie

Albany is gunstig gelegen op het kruispunt van het noordoosten en is bereikbaar via de grote snelwegen, de internationale luchthaven van Albany en het Amtrak-treinstation. De New York State Thruway (I-90), Adirondack Northway (I-87), Taconic Parkway en Interstate 88 komen allemaal samen in de regio, waardoor het gemakkelijk is voor reizigers uit de meeste grote steden in het noordoosten, zoals New York City, Boston, Montreal en Buffalo. Het Albany Capital Center ligt in het hart van het historische centrum van Albany en biedt bezoekers gemakkelijk toegang tot vele aanbiedingen in de binnenstad, zoals gerechten van wereldklasse, entertainment, professionele diensten en historische bezienswaardigheden. Albany werd in 2009 uitgeroepen tot „All-American City” en herbergt vele belangrijke bezienswaardigheden en attracties. Het Empire State Plaza, niet alleen een prachtig en schilderachtig stadscentrum, heeft de grootste openluchtcollectie hedendaagse kunst van het land. De 400 jaar oude stad, de oudste continu gecharterde stad in de Verenigde Staten, en is ook de thuisbasis van het Albany Institute of History & Art. Opgericht toen George Washington president was in 1791, is het Instituut het op een na oudste museum in het land. Buiten het centrum ligt Albany County het Albany Pine Bush Preserve, een van de slechts 20 kale dennenecosystemen in het binnenland, evenals de Helderberg Escarpment in het John Boyd Thacher State Park, een van de rijkste fossielhoudende formaties ter wereld.

Webkoppelingen

Extra materiaal

Contact met ons opnemen

Hebt u al een account?